We are in Singapore!
Blijf op de hoogte en volg Maaike
13 December 2006 | Singapore, Singapore
Super, geweldig, gaaf, tof, stoer, heerlijk!
Dat moest er even uit. Het is namelijk echt wel heel bijzonder en gaaf om in Singapore (pap ik zal proberen om het juist te blijven schrijven ;-) ), the island city state, te zijn. Even een kort reisverslag;
We hebben rond 17:00 afscheid genomen op 10 december. mijn ouders waren die middag nog even langsgeweest, waren onderweg naar de verjaardag van oma, dat was dus wel fijn om afscheid te nemen (en spullen te dumpen :-D ). Rond 18:30 op Schiphol, inchecken ging heel gemakkelijk, geen douane-problemen. De vlucht verliep ook prima, t was maar 11 uur
vliegen. k heb inderdaad goed geslapen met een fijn tabletje en het was eigenlijk wel fijn om rechtop te slapen, want ik ben heel erg verkouden.
Toen we landden was het flink aan het regenen, maar toen we de tassen hadden was het alweer droog, maar de luchtvochtigheid is lekker hoog en 30 graden. Het is steeds alsof je een douche instapt waar net iemand lekker warm heeft staan douchen :-D
Het eilandje Singapore is best wel bijzonder. Van noord naar zuid is 30 minuten en van oost naar west duurt zo'n 45 minuten. Er wonen ongeveer 4 miljoen mensen. Het land is heel erg schoon. je krijgt flinke boetes als je eet in de metro, spuugt op straat of afval ergens achterlaat waar t niet hoort. Doe je dit wel dan krijg je of een boete of je wordt in het park gezet om dat schoon te maken en je komt de volgende dag in de krant... o ja en kauwgom is verboden, dat verkopen ze hier niet :-)
Na aankomst zijn we opgehaald door mensen van de jeugd met een Opdracht-basis. Hele lieve mensen!! We hebben wat gegeten en daarna met een groep een wandeling in de buurt gemaakt. We zitten in de rosse buurt van Singapore, maar het gaat er heeeel anders aan toe dan in Amsterdam. Maar helaas is prostitutie hier wel legaal (en kauwgom niet!!)
Die nacht heb ik slecht / nauwelijks geslapen vanwege de verkoudheid, maargoed.
De eerste dag hebben we de ochtend lekker vrij gehad, iedereen heeft t lekker rustig aan gedaan en in de middag zijn we na een introductie de stad (het centrum) in gegaan. Dat ziet er heel erg hi-tech uit en heel schoon. We hebben in een foodcourt gegeten, een hele uitgebreide maaltijd voor minder dan 2 euro. (en ze hebben hier starbucks!)
Gisteravond de eerste evaluatie gehad. Bleek dat een van de jongens (eentje uit mijn Indonesie-team zelfs) afgelopen weekend met zijn motor een heel ernstig ongeluk had gehad. Een auto was van achteren op hem ingereden, zijn motor is total loss, maar hem mankeert niets! God heeft heel duidelijk voor hem gezorgd! Het laat mij wel even stilstaan bij het feit dat elke dag bijzonder is en ik er het beste uit ' moet ' halen.
Vandaag hebben we (net zoals de komende 2 dagen) eerst tijd van aanbidding gehad en daarna een soort les van de basis leider van JmeO. Na de lunch zijn we opgesplitst in de teams en hebben we eerst met elkaar wat dingen kunnen delen en daarna 2 uur taalles gehad. Was heel erg intensief, maar wel leuk! Ik vind het leuk om wat indonesische woorden te leren en me straks een beetje verstaanbaar te kunnen maken.
We gaan ook oefenen voor de kerstperiode. De 16e en de 18e hebben we optredens met dans, drama en zang. en ik heb me opgegeven om samen met een van mijn teamgenootjes het programma in elkaar te draaien.
Samengevat; Alles prima, het is een bijzondere tijd, that's for sure!
Dikke knuffel &
Blessings
Maaike
13 December 2006 - 09:43
Marjanne:
Hé Maaike,
Fijn dat je bent geland! Ik vond het fijn om je zondag nog net even gesproken te hebben, was blij dat je telefoon nog niet uitstond! Ik weet zeker dat ik in Singapore heel snel zou staan schoonmaken want zonder kauwgom?! :-)
Geniet ervan he!
Kus, Marjanne -
13 December 2006 - 10:41
Floris:
Wauw wat gaaf supergaaf en daar mag jij zijn. Ik heb vandaag ook nog een paar mooie verhalen over hoe God helpt als je het nodig hebt. Bijbelsmokkelaar leken en God hielp ook hen -
13 December 2006 - 11:05
Mirjam:
he maaike
gelukkig is de reis goed verlopen, geniet er verder van! -
13 December 2006 - 11:26
Marlies:
Gelukkig ben je heel aangekomen :-) Veel plezier! -
13 December 2006 - 12:48
Sandra:
Wow! Nu al een blog! Da's snel. Fijn je weer te lezen. Blijf schrijven (en genieten). Ik mis je nu al... -
13 December 2006 - 13:07
Jan En Hanneke:
Hoi Maaike, We hebben je wel gemist op oma,s verjaardag, maar hadden er allemaal begrip voor dat je niet nog even langs bent geweest in Bilthoven. Fijn dat je een goede reis hebt gehad en nu aan het werk kunt met je reisgenoten. Doe voorzichtig, pas goed op jezelf en elkaar en een hele mooie tijd gewenst en vast Gezegende Kerstdagen. Zal heel bijzonder worden denk ik. Vaya Con Dios Maaike. -
13 December 2006 - 16:16
Jani:
Hey! Leuk om ff te lezen hoe het gaat daar!
hebbie daar goed internet? Wil namelijk graag foto's zien...
Schatje, have fun en succes met je indonesisch!
13 December 2006 - 18:28
Wolter Smit:
ben benieuwd naar foto's en zou graag je koffer dragen -
13 December 2006 - 18:55
Margriet:
He Maaike,
fijn om te horen dat de reis goed verlopen is. Ik hoop dat je een mooie tijd tegemoed gaat en kijk nu al uit naar de verhalen...
Veel plezier de komende tijd!
Groetjes Grietje
13 December 2006 - 21:26
Sjoerd:
Wow lijkt me wel gaaf om eens te zien Singapore. En succes met indonesisch leren. Lijkt me ech moeilijk -
13 December 2006 - 21:39
Veronica:
Wat goed; je hebt gewoon meteen een computer gevonden. Way to go!
Goeie vlucht gehad?
Anyway, vergeet je niet die headset te scoren? Kunnen we misschien wel gratis kletsen :D
Veel plezier! -
13 December 2006 - 21:46
Mam:
fijn wat van je gehoord te hebben. leef wel met je mee. wees voorzichtig en succes mety je dansje . vond het erg leuk dikke kus mam
14 December 2006 - 03:21
Maaike:
Leuk om jullie reacties te lezen! Gaaf om te zien dat jullie meeleven. k Ga snel weer wat vertellen!
Blessings
Maaike