nog 1 week - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu nog 1 week - Reisverslag uit Dordrecht, Nederland van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu

nog 1 week

Blijf op de hoogte en volg Maaike

25 September 2009 | Nederland, Dordrecht

Wat een zooi om me heen!!!
Een huis vol met dozen, uit elkaar gehaalde kasten, tafels en stoelen die als surrogaat-tafel dienen :-D
Afgelopen zaterdag heb ik in Afrikaans gewaad gehuld een heerlijke middag in het park met vrienden en vriendinnen doorgebracht. Zondag was de dienst waarin ik uitgezegend werd. Ik vond het erg bijzonder om daar oude bekenden, collega's, oud-DTS-ers, vrienden en andere betrokkenen te zien. Vervolgens een lekkere ontspannen middag op de Res Nova, waar ik erg van genoten heb.
Gisteravond met collega's heerlijk uit eten geweest. Ik voel me echt verwend!
Morgenochtend wordt er verhuisd, dit is dan ook het laatste berichtje vanuit m'n huisje in Dordrecht. Het kost echt veel energie om te bedenken waar alle spullen heengaan, wat er meegaat naar Afrika, wat kan er weg....
A.s. vrijdag zal er dan eindelijk, na tranen met tuiten huilen, gevlogen worden. Afscheid nemen is niet mijn favoriete bezigheid.... :-S maar het hoort erbij.
Om 11:05 zal ik hopelijk opstijgen en richting Frankrijk vliegen, om via Parijs naar de havenstad Cotonou in Benin af te reizen.
Echt spannend! Ik heb inmiddels van één van de meiden die ik in Texas heb leren kennen, begrepen dat ik bij haar op de kamer kom. Dat vind ik echt leuk! Op haar foto's lijkt het erop dat het een 4- of 6-persoons kamer is MET daglicht (bijzonder; want dat is niet allen gegeven...). Ook heb ik een Nederlandse buddy, een verpleegkundige, die me de eerste tijd helpt om de weg te vinden in en om het schip.
Ik zie er erg naar uit en voel me echt gedragen door alle hulp, de mooie kaarten, leuke cadeaus, de gebeden en de mailtjes van velen.

Verwachte aankomst in Benin is 19:05 op 2 oktober. Ik hoop dan snel wat van me te laten horen.

Blessings
maaike

• 25 September 2009 - 21:31

Ebe:

Mooi om je verslag te lezen. We denken aan je in gedachte en met ons gebed. De Heere zegene en behoede je. De Heere doet zijn aangezicht over je lichten en de Heere geven je vrede.
    Groet Ebe

• 25 September 2009 - 22:10

Jani:

Sluit me aan bij Ebe...

Bijna is het zo ver lieve Siep,
    Ik bid je ook de rust toe met al die voorbereidingen, zodat je ook goed weg kunt gaan en je ook geestelijk wat voorbereid bent. Go girl! I'll be missing you!

• 26 September 2009 - 06:37

Veroon:

Hai Maaike,

Goed om te lezen dat je naast al het geregel en verhuizen, in ieder geval blij wordt van al je afscheidsfeestjes. Er leven genoeg mensen met je mee; je staat er niet alleen voor.

Na de picknick in het park heb ik stiekem een traantje gelaten. Ik zal je missen...:'(

MAARRRR: lang leve het internet! Ik ga je hele avontuur volgen. Let's keep in touch! :D

Tot ziens voor nu. Always welcome back.

Nou, ga maar snel en doe je ding! Vergeet niet om er vooral van te genieten. Ik ben trots op je!

Liefs,

Veroon

PS: ik zal je zo nu en dan wel wat "nieuwe" muziek toesturen...

• 26 September 2009 - 13:30

Petra V/d Boogaart:

Helaas kon ik bij het afscheid van de afdeling niet aanwezig zijn. Ik hoop dat het gezellig was. Ik wens je succes met de laatste dingen en veel zegen met alles wat je gaat doen.
    Groetjes

• 26 September 2009 - 16:39

Wilma:

ik ga je op de voet volgen, en hou je aan de afspraak voor volgend jaar....
    Ik ga je missen, en zal je op de hoogte houden van alles wat hier gebeurt
    Ik zie je deze week vast niet meer, maar ik hoop dat je een goede reis hebt, en dat je het snel naar je zin hebt.
    Nog een paar fijne dagen bij je moeder, en tot horens/lezens.
    veel succes met afscheid nemen van je dierbaren, dat is denk ik de lastigste stap en dan.... geniet van je avontuur

• 26 September 2009 - 19:00

Arjette:

Maaike goeie laatste dagen en een goede reis naar het schip. Veel zegen met je eerste starte daar en fijn dat je al een beetje een bekende gaat zien en Nederlandse inwerkhulp krijgt. Wat een avontuur zeg wel erg leuk. Wens je in alles de blijdschap van de Heer toe. Ik moet dinsdag voor het eerst preken voor mijn klas. Ook erg leuk. En ik ga voor stage een multiculturele meidenclub in Rotterdam helpen opstarten en draaien en bijbelstudie geven aan verstandelijk gehandicapten. Ook spannende dingen. Nou tot horens weer.
    Doei Arjette

• 26 September 2009 - 19:39

SANDRA:

Hoi lieverd, veel succes de laatste dagen in Nederland. Heel veel plezier straks op reis. We gaan je missen!

• 27 September 2009 - 08:29

Pieter En Fam:

Lieve Maaike,
    Met veel belangstelling lees ik iedere keer je verhalen. Ik vind het ontzettend dapper en stoer wat je gaat doen.Wens je heeel veeel succes en we denken aan je!! Liefs vannuit Davos,
    Elvira,Pieter,Max en Iris.

• 28 September 2009 - 10:28

Marjanne:

Ja hier spuit 11 die even verstoken was van internet (vooral omdat 5 dagen én 4 avonden werken gewoon er veel is...). Joeri en ik vonden de picknick in het park ook erg gezellig en gaan je zeker missen. We gaan nog eens hard nadenken over het Tenerife-plan.

Kus!

• 29 September 2009 - 10:34

Mirjam:

geniet nog van de dagen hier, en straks......mag je weer reiziger spelen, vlieg je heerlijk in een vliegtuig, en kom je terecht in een heeeeerlijk zonnetje, das toch mooi!!!!
    En dan mag je hetgeen doen dat je al heeeeel lang wilt doen, en hebben we gewoon contact net als nu.

doei zwoepie ik g anaar je zwaaien vanuit het sophie vrijdag

• 04 Oktober 2009 - 11:48

Henny:

Heb heel lang gezocht hoe ik op deze site moest komen!!!! "Gewoon" Webmaster inklikken! Wist ik dat, ik heb ook niemand die mij dat "geduldig"uit de doeken doet! Wel iemand die heeeeeeel ongeduldig is.... maar daar heb ik het maar niet over!

Verslag uit: Nederland, Dordrecht

Maaike @ Mercy Ships

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een christelijke organisatie die hoop en genezing wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. Zij doet dit door operaties die in het land zelf niet worden uitgevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Er is op dit moment één schip in de vaart; de ‘Africa Mercy’. Dit schip vaart langs verschillende West-Afrikaanse landen en ligt daar dan een aantal maanden in de haven om de mensen te ontvangen. Het was voor mij sindsdien een droom om op zo’n schip te kunnen werken.
Ik geloof dat we als kinderen van God mogen dromen en dat God de verlangens die we hebben, wil gebruiken. Ik heb een lange tijd in de leugen geloofd dat iedereen toch wel zoiets zou willen en dat ik daar niet goed genoeg voor was. Maar voor God zijn we wel goed genoeg. U bent uniek en ik ben uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten en mogelijkheden, Hij wil die juist gebruiken. Ik ontdekte hierin Gods hart en besefte dat ik deze ‘droom’ mocht gaan nastreven.
Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane Heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij.
Op 20 september ben ik door Evangelische Gemeente Jozua uitgezonden worden als zendeling. Op 2 oktober ben ik naar Benin gevlogen om een paar dagen later te beginnen met mijn werkzaamheden als verpleegkundige.
Het schip ligt tot half december nog in de haven van Cotonou, Benin.
Het werk is op vrijwillige basis met kosten voor voedsel en onderdak op eigen rekening, dit geldt voor alle medewerkers. Hierdoor kunnen alle operaties gratis gedaan worden!
Mocht u een (kleine) financiele bijdrage willen leveren, dan kunt u mij sponsoren door uw gift over te maken op de zendingsrekening van Jozua (te Dordrecht) ING-bank nummer 78.75.162, t.a.v. Maaike Rademaker. Deze gift is belastingaftrekbaar.
Eventueel kunt u gebruik maken van mijn persoonlijke rekeningnummer 41.88.63.806, M. Rademaker.

Maar wat ik aan support vooral belangrijk vind, is mensen die biddend achter mij staan. Ik wil u vrijmoedig vragen om uw gebed voor het werk en kracht, wijsheid en liefde voor mij persoonlijk.
P.S.
Alle berichten op deze website zijn mijn persoonlijke beleving en bevatten mijn eigen ervaringen, conclusies en mening. De beschreven verhalen bevatten niet de visie van Mercy Ships als organisatie.

22 Juli 2012

Tenerife

16 Juni 2012

Vertrek uit Lome
Maaike

Alles wat je wilt weten.... Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een organisatie die hoop wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. De manier waarop dit wordt gedaan is door middel van operaties die in het land zelf niet uit worden gevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Daarnaast wordt er praktische hulp geboden in het land zelf en worden mensen geschoold om het eigen land verder op te bouwen. Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij. Ik wil dan ook graag de komende twee jaar op de 'Africa Mercy' gaan werken als verpleegkundige. Meer info over de organisatie: www.mercyships.nl (en engelse site www.ms-information.org) In de zomer van 2009 heb ik een zgn. Gateway Course van de Mercy Ships gevolgd. Hier heb ik de nodige voorbereiding voor het werken en leven aan boord van de 'Africa Mercy' gehad. Op 20 september ben ik vanuit E.G. Jozua uitgezegend als zendeling, waarna ik op 2 oktober naar Benin ben gevlogen. Het uitzenden betekent dat ik onderdeel blijf van de gemeente en dat er vanuit de gemeente voor mij wordt gebeden. Daarnaast is het mogelijk om via een rekeningnummer van de gemeente mij financieel te ondersteunen Het rekeningnummer van de gemeente is 78.75.162 (ING), vermeld bij uw donatie dat het t.a.v. Maaike Rademaker is. Uw gift is dan belastingaftrekbaar. Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Maaike Rademaker MS Holland – Mercy Ships M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar West-Afrika varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en draai ik op voor die kosten) Gewone brieven en kaarten kunnen wel zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Mercy Ships telt op het moment ruim 800 fulltime vrijwilligers. Zo'n 450 van hen wonen en werken op een schip, de anderen op één van de kantoren in diverse landen of een basis in Sierra Leone. Ieder van hen zorgt zelf voor het verzamelen van een kring van sponsors om in het levensonderhoud te voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind is ondersteuning in gebed en het onderhouden van contact met 'het thuisfront'. Ik vind het leuk om reacties te lezen ('k zal er niet altijd op reageren vrees ik), dus voel je vrij om een berichtje op deze site achter te laten! Blessings Maaike

Actief sinds 08 Sept. 2006