vaderdag
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
19 Juni 2011 | Sierra Leone, Freetown
Dankjulliewel voor alle reacties!
‘k mag mededelen dat m’n opa weer naar huis mocht gelukkig. Toch blijft het soms raar om vanaf zo’n grote afstand je leven te delen. Ook vaderdag is wat afstandelijker.... maar pap... k houd van je en ben trots op je!
Vorige week zondag was er in de avond een dienst waarin alle verschillende continenten een aandeel hadden. Zoals Jan en Hanneke al schrijven erg pinkstergericht, want we hebben bemanning van alle continenten (behalve Antartica) aan boord.
Vorige week heb ik ook weer eens gedoken. Met mijn vaste dagdiensten kom ik daar niet zo vaak meer toe, maar het blijft leuk om te doen. Leuk op een vreemde manier :-D
We hebben vanwege de slechte omstandigheden in Sierra Leone nieuwe materialen gekregen. Het zicht is steeds erg slecht en een paar meter onder water zie je nauwelijks meer iets. We hebben nu full face masks, dat is een duikmasker waarbij je hele gezicht in het masker zit. Aan het masker zit een communicatie apparaat, waardoor je onder water elkaar in ieder geval kan horen. Ook een stel nieuwe zaklampen en het gemak dat een aantal van die lampen aan het masker bevestigd kunnen worden en je dus je handen vrij hebt. Hmmm... moet ik denk ik maar foto’s van laten zien, want ik heb het gevoel dat mijn beschrijving niet echt gaat helpen. Maargoed.
Ik heb wel wat foto’s op picasa gezet van het weekendje naar het strand van vorige week en van een zonsondergang vanaf het schip.
Het regen seizoen is ook aan de gang en af en toe hebben we geweldige onweersbuien. Vanaf een beschutte plek op het dek is dat echt geweldig om te zien.
Mijn kamergenoten zijn twee mooie meiden; Jane is een verpleegkundige uit Noord Ierland en is soms onverstaanbaar, maar de voicemails van haar vrienden en familie zijn nog ‘onverstaanbaarder’ :-D en Missy is een sportieve Amerikaanse operatie verpleegkundige . Het is echt een leuk stel en we hebben lol met elkaar. Regelmatig kijken we een filmpje met elkaar, wordt ik meegesleurd naar buiten voor ‘onweer-kijken’ of naar de vrijdagavond activiteit ‘ultimate frisbee’. Missy speelt graag een spelletje Kolonisten, waar ik regelmatig aan mee doe. Ook met Kate, een Australische vriendin is het gezellig
Ik ervaar het als een grote zegen om met deze meiden op te trekken.
‘k Wens iedereen alvast een goede werkweek toe!
Dikke knuffel &
Blessings
Maaike
20 Juni 2011 - 05:10
Gert:
Ben ik ook eens de eerste, of is dat ter gelegenheid van vaderdag??
Fijn dat je een leuk stel vrienden weer om je heen hebt, dat geeft een beter gevoel hoop ik.
Zo te zien krijg je een beetje een kantoorleven. En dat voor iemand met een Afrikaans ritme.
Lijkt me erg wennen.
De bouw van mijn huisje vordert egstaag, de kelder staat, nou de rest nog....
Voor nu een dikke kus,
Pap -
20 Juni 2011 - 07:31
Sandra:
Hoi lieverd, Fijn te lezen dat je je weer wat beter voelt.
Dikke kus,
Sandra -
20 Juni 2011 - 11:50
Luc Dekesel:
dag maaike, de vaders en grootvaders hier kijken met veel interesse naar de verhalen van de jongeren die zich inzetten voor een betere wereld - proficiat van een vader en opa die dag in dag uit pro deo werkt om mercy ships in belgië vooruit te helpen in de hoop dit jaar genoeg fondsen te vinden om 2.000 operaties te financieren - dank voor je nieuw verhaal - het allerbeste van opa luc -
20 Juni 2011 - 13:46
Veronica :D:
Hey,
Ook ik ben blij dat je je weer wat vrolijker voelt. Ik geloof trouwens dat ik wel begrijp hoe je er al duikend met je full-face masker uitziet: Een soort Dart Vader maar dan onder water en met flippers, toch?
Dikke X,
V :D -
20 Juni 2011 - 16:43
Annemarie:
Hey Maaike,
Fijn dat het goed met je gaat en super dat je zulke leuke mensen om je heen hebt!
20 Juni 2011 - 17:53
Mirjam:
Wat fijn om te horen dat je het (weer) helemaal naar je zin hebt met je collega's!!!!!
Ik ben wel benieuwd naar je onderwaterfoto's....maar ja zal wel zwart zijn....
ps ga vrijdag mijn diploma ophalen; ben nu een echte suikerzuster! -
20 Juni 2011 - 20:30
Henny En Piet:
Hé lieve Maaik, zul je veel lol maken en vreeeeeeeselijk lachen!!!! Dat is wat je nodig hebt bij dit zware werk, dank God ervoor!!! Je bent een kanjer hoor!!!! Dikke kus van Piet en Henny.