Veilig aangekomen
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
22 December 2009 | Spanje, Madrid
Zaterdag kwamen we aan en we werden heel warm ontvangen door een trompetspeler, die op de pier stond te spelen. Beetje kippenvel-ervaring. We moesten die ochtend om 7 uur klaar staan om de lijnen klaar te leggen en contact te maken met de loodsboot. Tot in de middag toch nog bezig geweest, maar het was erg leuk om mee te maken.
Zondag ben ik met een groepje naar de hoogste berg van het eiland gegaan, de Teide. De rit ernaartoe was alleen al zo mooi. Het vulkaanlandschap was ook erg indrukwekkend en ik er echt van genoten.
Volgens mijn zwoepers advies gewoon lekker eigen tempo (langzaam dus) omhoog en in vlot tempo weer de berg af, deed me veel denken aan de Tongario crossing (?)
Er is ook een kabelbaan die helemaal naar de top gaat, misschien is dat nog een optie voor een andere dag.
We moesten in de namiddag namelijk al weer terug zijn (vanwege een afspraak van een van de meiden) en hebben de top dus niet gehaald in die tijd... maar het was ook wel geweldige leiding, want zodra we in de auto stapten begon het te gieten van de regen.
Buiten de buien om is het echt wel heerlijk weer. Niet de min 5 die ik in de Nederlandse weersvoorspellingen voorbij zie komen :-D Het maakt het werk op het dek wel lekker. We zweten ons niet helemaal te pletter, zoals in Benin, maar het is gewoon heerlijk om in een shirt en korte broek te werken.
Vandaag van 8 tot 8 gewerkt... voor het goede doel... de nederlandse container was namelijk gearriveerd. Een groot deel van de bevoorrading van de keuken komt met die container mee en ons ontbijt was inmiddel heel erg beperkt geworden, dus de variatie zal heel wat blije gezichten opleveren :-D
EN... er zaten doosjes voor Maaike in... een late Sinterklaas, maar hij moest helemaal vanuit Nederland naar Tenerife komen...
Ik voel me echt heel erg verwend, dat ben ik ook! Ik heb in een paar dagen 3 doosjes ontvangen, met allerlei heerlijks uit Nederland. Echt zoooo lekker allemaal. Maar ook zo leuk om de kaartjes en foto's te krijgen. Ik weet niet hoe ik bedankt moet zeggen, bedankt schiet veel te kort. Ik ben er echt heel erg blij mee en voel me echt verwend en heel erg geliefd.
(mocht je ooit de drang voelen om iets te sturen, neem dan svp contact op met m'n supportteam)
Verder loopt het schip zo'n beetje leeg. Voor oud en nieuw vertrekken er ruim 100 mensen. Sommigen gewoon voor een vakantie om met frisse moed weer terug te komen, maar sommigen gaan definitief naar huis. Het begint echt stil te worden. Zelfs het internetcafe is continue leeg :-)
Buiten het feit dat er veel minder bemanning is, gaan de meesten er in hun vrije tijd op uit, Santa Cruz in.
We gaan wel met de groep die overblijft Kerst vieren. 'k zie er ook wel naar uit om met een wat kleinere club (denk aan nog zo'n 150 man) tijd met elkaar door te brengen en het feest van de geboorte van Jezus Christus te vieren. Het is bijzonder om van elkaar te horen hoe dat in andere landen wordt gevierd, maar de boodschap van de komst van onze redder klikt in elke taal en in elke cultuur.
Ik wil dan ook heel graag iedereen een hele gezegende Kerst toewensen en ook alvast een geweldig 2010!! (maar voor die tijd schrijf ik vast nog wel wat)
Ik wil iedereen die meeleeft, reageert, bid en mij ondersteunt, heel erg bedanken! En een bijzondere dank aan m'n geweldige supportteam! Maar de grootste dank gaat uiteindelijk uit naar Hem die alles in Zijn handen heeft!
Een hele dikke knuffel &
Blessings
Maaike
8-)
23 December 2009 - 08:05
Gert:
Hoi lieverd,
Fijn dat je weer vaste grond onder de voeten hebt. Je went er, net als met schaatsen, zo weer aan. Stoer werk met dat aanmeren zeg ! Echt iets voor jou.
Ik wens jou en jullie ook hele mooie Kerstdagen. Bijzonder lijkt me dat om zonder sneeuw, vorst en andere narigheid in de betrekkelijke warmte Kerst te vieren. Het doet aan het Feest zelf denk ik niks af. Het gaat uiteindelijk om het Lichtje dat ieder van ons kan zijn in deze vaak duistere wereld. Dikke knuffel van Pap. -
23 December 2009 - 08:58
Veronica :D:
Fijn dat jullie zijn aangekomen. Ik zei toch dat jullie een goede overtocht zouden krijgen?
Alvast de allerbeste wensen... Normaal zou ik nu weer een heel verhaal gaan tikken, maar ik geloof dat ik nu meer zin heb in een persoonlijk berichtje buiten de massamedia om.
Tot in je mailbox dus!
X,
Veronica -
23 December 2009 - 09:14
Mirjam:
Dat zijn toch weer stoere foto's zeg! En heel totaal ander landschap, lijkt idd wel op de tongariro crossing, dat was wat zeg!
Heerlijk om gewoon in je shirt en korte broek rond te kunnen lopen, kan hier ook wel, maar dan bevries je. Oh ja en hier moet je oppassen met gladheid, kleine Harry kan er over mee spreken, ik heb hem pijn gedaan, en nu gaat hij mij pijn doen hij vraagt nu ommijn portemonee. MAAR belangrijkste is dat alleen een stoep bij betrokken is en geen levende wezens...dat scheelt weer.
Maar goed ik wens je een een heerlijk kerst!
Dikke knuffel
zwoeper -
23 December 2009 - 09:16
Mirjam:
WAt leuk, een videokerstgroet!! -
23 December 2009 - 09:40
Fen En De Mannen :
Hoi Maaike,
net met de jongens je foto's bekeken, prachtig zeg! Die mooie grote boot van je spreekt hier wel tot de verbeelding, en de dolfijn...
Goede kerstdagen namens ons vieren!
Fennegien -
23 December 2009 - 10:07
Janita:
Hallo Maaike,
Vanuit een witbesneeuwd Hoorn willen wij jou een heel fijn kerstfeest wensen en een geweldig 2010.
Liefs van Rob, Janita, Niels en Kirsten -
23 December 2009 - 11:05
Henny:
Hoi lieve meid, wat een belevenissen weer!!! Jij zult nooit meer aan dat saaie leventje in Holland kunnen wennen!!! Of wordt je met het ouder worden bezadigder??? dan is er nog hoop... Fijne en gezegende kerstdagen en Gods zegen en nabijheid voor het nieuwe jaar! Veel liefs ook van Piet! -
23 December 2009 - 11:06
Henny:
Wat ee fantastische foto's, daar wordt ik jaloers op... -
23 December 2009 - 11:36
Merel:
Lieve Maaike,
Vanuit mijn slaapkamerraam zie ik dat de sneeuw hier begint weg te smelten. Ik ben blij dat de overtocht voorspoedig is verlopen. Onze Lieve Heer houdt wel rekening met de Mercy Ships, toch? ;). Ik wil je alvast een prachtig mooi kerstfeest toewensen.
Liefs,
Merel -
23 December 2009 - 18:04
Sas:
hee maaike,
nou gelukkig zijn jullie goed over gekomen. ik zie wel dat jullie nu ook regen hebben, maar wel zo´n 24 graden.
hier is het ´s nachts -10 en wit en glad.
zoek de verschillen!!???
ik wens je alvast een prettige kerst en mooie dagen met elkaar!!
dikke kus van mij -
23 December 2009 - 18:17
Leny:
Wat een prachtige foto's van je zeereis, Maaike!
Jij maakt wat mee!
Fijne feestdagen toegewenst zover weg,
groetjes, Leny -
24 December 2009 - 13:33
Ernestina:
Lieve Maaike
Ik wens je gezegende dagen toe!!
Veel liefs van Ernestina. -
24 December 2009 - 15:30
Wolter En Letta:
zo vlak voor kerst toch ook nog even op jouw site kijken.
Fijn dat je het zo goed maakt, we wensen je heel goede en gezegende kerstdagen toe in het warme afrika. We hopen dat je ook in het komende jaar de kracht en inspiratie mag ontvangen om je werk te goed. God zegene je! -
25 December 2009 - 08:51
Ramon En Sandra:
Hoi scheet!
Fijn dat je weer veilig aan wal bent! Geniet van de Kerstdagen daar. Wij gaan zo de beijzelde Nederlandse snelweg trotseren om bij Ramons ouders aan te schuiven aan het Kerstdiner. Marc is er ook. Ouderwetsch gezellig dus. We missen je!
Dikke kus,
Sandra en Ramon -
28 December 2009 - 15:30
Ine:
Ha Maaike, eindelijk heb ik je site gevonden, nu ik weer een beetje in mijn huis ben gewend hoewel er nog ingepakte dozen staan. Fijn dat je leuke bergwandelingen kunt maken op Tenerife.Blijf je op het eiland of kom je nog naar Nederland?
Graag volg ik je werk en hoe het persoonlijk met je gaat. Ik denk permanent aan een vervolg op mijn werk in Benin.
Liefs van Ine en een gezellige jaarwisseling, groeten aan allen. -
29 December 2009 - 18:28
Peter (PP):
Ha die Maaike.
Op 22 december schreef je dat je "veilig" bent aangekomen. Dat was voor de kerst. Meestal komen de mensen aan na de kerst en zeker niet veilig. Als ik de doos zie die je gekregen hebt kan ik me toch voorstellen dat je bent aangekomen. Alhoewel met dat aanmeren zal je toch niet echt aankomen. Ik wist trouwens niet dat je zoveel alcohol lust. Zeebenen op land jaja.
Doe trouwens wel voorzichtig met autorijden. Bij Mirjam stak met de gladheid in eens een trottoirband over. Trottoirband kwam wel van rechts dus ik moet de wetboeken er nog eens op naslaan wie hier voorrang moest geven. Onze kerst was bijna rustig. We kregen aardig wat mee-eters, maar de 150 man hebben we zoals bij jou niet gehaald.
@Sas ik weet het verschil. Het regent op Tenerife en in Nederland (22-12-2009)
Nou Maaike doe voorzichtig met het vuurwerk.
Ook namens MG wensen we jou een gezond en gezegend 2010 toe.
PP -
30 December 2009 - 08:11
Afke:
Ha die Maaike,
Vanuit een mistig en regenachtig Veldhoven, waar ik me vandaag nuttig probeer te maken, wens ik je een goede 'roetsj', zoals ze dat bij ons in Limburg zeggen.
Dat het komende jaar je alle goeds mag brengen.
Doe voorzichting met vuurwerk.
Groeten,
Afke -
30 December 2009 - 15:12
Jani:
Hey lieve Siep, ik zit in een internetcafe in de sloppen van Lagos, ze hebben speciaal voor mij de genarator aan gezet zodat ik internettten kan. Maar kan mijn mail niet geopend krijgen, zag dat er 1 van jou was en wilde je mailen maar lukt dus niet, zie mijn site voor een update.
Het gaat prima, ik heb al wel diaree en 30 muggenbulten hihi. Ik mis je!
Als ik op de weg rijd die richting Benin gaat doet het even pijn dat je daar niet meer bent, denk 4 uurtjes rijden... maar helaas. Fijn om te lezen hoe het gaat en dat sints cadeautjes zonder problemen aangekomen zijn
Ik hou van je -
31 December 2009 - 19:21
Melanie:
Hoi maaike,
Op het randje van 2009, wil ik je heel veel succes voor 2010 wensen.
Liefs Melxxx -
02 Januari 2010 - 05:03
Mireille En Janny:
Ha die Maaike,
Allereerst de beste wensen voor 2010 vanaf B2 by night! De oliebolletjes staan hier inmiddels uit te drogen... Hoe bij jou? Wel een aparte ervaring zeker om daar te zitten deze dagen ver bij je fam vandaan? Hier ook wel apart hoor. We hebben op kamer 17 vuurwerk zitten kijken...(lege kamer) We hebben 12 patienten!! Jij bent weg en het loopt hier leeg....;-)) We wensen je nog alle goeds en veel plezier. God bless you!
Bye!! Janny en Mireille -
03 Januari 2010 - 10:49
Wilma:
lieve Maaike
Ik hoop dat je gezellige dagen hebt gehad zover van huis, en wil je een heel goed 2010 toewensen en Gods zegen ook in dit nieuwe jaar en hopelijk tot ziens ergens dit jaar
Liefs Wilma