almost there - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu almost there - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu

almost there

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

29 Augustus 2010 | Zuid-Afrika, Durban

Sinds een paar dagen hebben we zowaar land in zicht. We zijn onderweg naar Durban en mocht je, net als ik, niet direct weten waar dat is, zie googlemaps ;-)
Maar voor de serieuze lezer, t ligt aan de oostkant van Zuid Afrika. We varen dus om heel Zuid Afrika heen om bij onze bestemming te komen. Durban is de grootste havenstad van Afrika en nummer tien in de wereld (als ik het goed heb onthouden). We zijn een paar dagen geleden langs Cape Agulhas gevaren, wat het meeste zuidelijke punt van het continent Afrika is. Ook zijn we heelhuids voorbij Kaap de Goede Hoop gekomen en om eerlijk te zijn viel het erg mee. Maar misschien was dat omdat we de dagen ervoor door een heftige golvende zee met windkracht 8 voeren...
Helaas ging het wat minder met mij. Vorige week was ik echt helemaal op. Ik had in de vorige blog geschreven over mijn schema en ik bleef te weinig slapen en steeds geprikkelder en overgevoeliger te worden. Uiteindelijk heb ik een paar uur in mijn kmaer zitten huilen, om niets, om heb toen besloten om de de chief officer te gaan. Daar na drie woorden weer in tranen uitgebarsten en hij besloot dat het wellicht wijs was om een ander schema voor mij te regelen. Op dit moment ben ik echt ernstig blij met mijn diensten. Ik werk van 8:00 tot 12:00 op de brug en mag daarna van 13:00 tot 17:00 lekker het dek schrobben en actief zijn. Dit betekent vooral dat ik gewoon een nacht van 8 uur of meer kan hebben. En zoals gebleken... heb ik dat echt nodig.
Ik heb groot respect voor de gasten die dit vol kunnen houden. Helaas voor deze keer geef ik toe dat ik niet met de grote jongens mee kon komen. Maar als dat betekent dat ik gewoon mezelf kan zijn, dan teken ik daarvoor.
Verder wordt ik ook erg blij van alle dieren om ons heen! Zeker nu we dichter bij de kust zijn, vliegen er allerlei soorten vogels rondom het schip. Meest indrukwekkende is denk ik de albatros, maar vandaag waren er nieuwe die ook wel spectaculair zijn (en ik weet natuurlijk geen naam van die gasten...en heb ook geen foto's.) En vandaag was het algemene walvissendag. We kregen bij wissel van de wacht te horen dat er wat walvissen in de buurt waren geweest. Ik had dat al eerder gehoord, maar dan gebeurt er natuurlijk niets tijdens mijn wacht. Maar vandaag waren ze overal! Ik kreeg zelfs de opdracht om het roer om te gooien om er eentje te ontwijken. (ik weet niet of Wally niet zelf weg zou zwemmen als we dichterbij kwamen, maar we hebben t niet geprobeerd...)
Ik voel me weer levend, na de korte maar diepe dip :-D k heb vanmiddag het laatste hoofdstuk van een erg goed boek gelezen; Blue like Jazz. Dus voor de boekenclub (whoever that might be) geef ik die als tip mee.
Verder is het plan om tot half september aan boord te blijven om te werken en daarna vlieg ik met Christina naar Spanje om daar tijd van rust en bezinning te hebben. Onze planning ligt helemaal niet vast en dat is ook een beetje de bedoeling. Ik zie erg uit naar een tijd van teruggetrokken zijn om een tijd van reflectie, voor- en achteruit kijken, te hebben. Ergens in november is de bedoeling om in Nederland aan te komen (ook dat ligt niet zo heel erg vast). Ok, het is een heel verhaal geworden. Ik ga ook wat foto's plaatsen. Zie http://picasaweb.google.com/maaikerademaker

Dikke knuffel &
Blessings
Maaike

• 29 Augustus 2010 - 14:57

Marjolein:

Heel goed dat je er wat aan gedaan hebt dat het niet goed met je ging. Ik hoop dat je nu beter in je vel zit. En dat je op je bezinningstocht ook weer helemaal bijkomt.
    Veel liefs,
    Marjolein

• 29 Augustus 2010 - 15:25

Maaike Rademaker:

thanks,
    o en we zitten ook in de dezelfde tijdszone als Nederland, moest ik nog even kwijt :-)

• 29 Augustus 2010 - 16:13

Angelina:

Lieve Maaike,
    Fijn dat je je dienst kon verzetten, nu kun je er meer van genieten.
    Ik wens je heel veel plezier en bezinning in Santiago en wie weet zien we elkaar in november.
    Liefs,
    Angelina

• 29 Augustus 2010 - 16:27

Leny:

Nou Maaike, diep respect voor je, wat vind ik je toch stoer!!!Ik ben gewoon trots op je, en ik lees al je verslagen en zie je foto's.
    Nogmaals....respect!

• 29 Augustus 2010 - 16:54

Gert:

hoi lieverd van mij!!!!

ik had gehoopt dat je mijn natuurkunde lessen had onthouden: vogels die je niet kent zijn kraanvogels, net als op Ameland.
    Ben blij dat je heelhuids aan gene zijde van de Kaap bent beland. Onduidelijke agenda of niet, ik hoop je binnen niet al te lang weer gewoon in mijn armen te kunnen sluiten op Schiphol (of zo iets),

dikke kus Pap

• 29 Augustus 2010 - 17:14

Mirjam:

Ha maaike

Zo'n schema klinkt toch wel stukken beter!! Is ook wel iets gezonder!
    Geniet nog even heerlijk van deze reis, want zo iets is toch uniek!
    Ga vooral door met niet te veel plannen, dat is soms ook wel beter voor de mens!

liefs

• 29 Augustus 2010 - 17:39

Wilma:

Hallo Maaike

het eind is in zicht begrijp ik. Ik hoop dat je je weer een beetje beter voelt, nu de nachten weer gewoon op bed doorgebracht worden.
    Geniet van je pelgrimstocht door Spanje, en van de rust. Ik hoop je aan het eind van het jaar weer een keer te mogen ontmoeten, zou je graag weer eens live zien.

Groetjes Wilma

• 29 Augustus 2010 - 18:13

Jani:

Fijn dat je met meer slaap weer een beetje uit de dip bent liefie.
    En dat je alle gevaarlijke 'bochten' veilig langs gekomen bent. Ik hou van je!

• 30 Augustus 2010 - 03:18

Veronica :D:

Ff kort want mijn internet tijd is bijna op. Groetjes uit Bangkok.

PS: Maaike je moet de header van je blog even veranderen want je zit al lang niet meer in Togo...

X,
    V

• 30 Augustus 2010 - 09:12

Arjette:

Je bent een kanjer, dit soort dingen toegeven is geen makkie, ik kan het ook niet goed snachts, sommige mensen zijn daar wel voor gamaakt denk ik als ik kijk naar bijvoorbeeld vaste wachten. Ik heb vandaag me ingeschreven voor de lerarenopleiding. Ben reuze benieuwd. We zullen het gaan zien.
    Volgende week dinsdagavond mijn eerste lesavond. Wel jammer dat het op dinsdag is.
    Maar ik moet vijf dagen stage gaan lopen. Dus we zullen zien hoe dat gaat.
    He hou vol te genieten he, en om een walvis heen varen heb ik nog nooit gedaan :-) Heel veel liefs Arjette

• 30 Augustus 2010 - 10:02

Janita:

Hoi Maaike, zo te horen ben je gewoon een echte Rademaker: het kan lang aan, maar net als normale mensen hebben we onze grenzen. En die zul je zelf moeten aangeven!
    Hou je taai en geniet er gewoon van,
    groetjes, Janita

• 30 Augustus 2010 - 14:31

Marlies:

we zijn trots op je, goed dat je ff wat rustiger aan aan het doen bent!

• 30 Augustus 2010 - 22:12

Mirjam Ros:

hey lieve meid!

gelukkig ben je weer over je dip heen. wel rot zo'n moment maar gelukkig heb je nu andere diensten kun je toch ff op adem komen.
    had je zoveel nachtdiensten gedraaid?
    Nog even en je hebt een heuse outreach naar spanje ;D lekker hoor!
    Doe de wally's de groeten en hou je taai

hug!

mn weblog is www.mirjamros.punt,nl

hopelijk lukt het om hem te openen.

XX

• 31 Augustus 2010 - 20:37

Laura:

Lieve Maaike,
    Eindelijk weer een levensteken van mij. Ben eindelijk weer bij met het lezen van je berichten. Heb net de foto's bekeken in bovengenoemde site. Je wordt er stil van. Dankjewel dat je dit alles met ons deelt. Wat is het mooi!
    Ik wens je heel veel goeds en zegen. Fijn dat je goed aan de oostkust bent gearriveerd! Heel veel liefs en dikke knuffel van mij.

• 02 September 2010 - 11:04

Astrid Hensen:

ha maaike leuk om zo te lezen wat je allemaal doet daar. veel liefs en een steuntje in je rug als je ht moeilijk hebt. liefs astrid van het kasperspad xxxx

• 02 September 2010 - 11:13

Astrid:

ha maaike leuk om alles te lezen, een dikke knuffel en een steuntje in je rug voor als je het moeilijk hebt. liefs astrid van het kasperspad

Verslag uit: Zuid-Afrika, Durban

Maaike @ Mercy Ships

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een christelijke organisatie die hoop en genezing wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. Zij doet dit door operaties die in het land zelf niet worden uitgevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Er is op dit moment één schip in de vaart; de ‘Africa Mercy’. Dit schip vaart langs verschillende West-Afrikaanse landen en ligt daar dan een aantal maanden in de haven om de mensen te ontvangen. Het was voor mij sindsdien een droom om op zo’n schip te kunnen werken.
Ik geloof dat we als kinderen van God mogen dromen en dat God de verlangens die we hebben, wil gebruiken. Ik heb een lange tijd in de leugen geloofd dat iedereen toch wel zoiets zou willen en dat ik daar niet goed genoeg voor was. Maar voor God zijn we wel goed genoeg. U bent uniek en ik ben uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten en mogelijkheden, Hij wil die juist gebruiken. Ik ontdekte hierin Gods hart en besefte dat ik deze ‘droom’ mocht gaan nastreven.
Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane Heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij.
Op 20 september ben ik door Evangelische Gemeente Jozua uitgezonden worden als zendeling. Op 2 oktober ben ik naar Benin gevlogen om een paar dagen later te beginnen met mijn werkzaamheden als verpleegkundige.
Het schip ligt tot half december nog in de haven van Cotonou, Benin.
Het werk is op vrijwillige basis met kosten voor voedsel en onderdak op eigen rekening, dit geldt voor alle medewerkers. Hierdoor kunnen alle operaties gratis gedaan worden!
Mocht u een (kleine) financiele bijdrage willen leveren, dan kunt u mij sponsoren door uw gift over te maken op de zendingsrekening van Jozua (te Dordrecht) ING-bank nummer 78.75.162, t.a.v. Maaike Rademaker. Deze gift is belastingaftrekbaar.
Eventueel kunt u gebruik maken van mijn persoonlijke rekeningnummer 41.88.63.806, M. Rademaker.

Maar wat ik aan support vooral belangrijk vind, is mensen die biddend achter mij staan. Ik wil u vrijmoedig vragen om uw gebed voor het werk en kracht, wijsheid en liefde voor mij persoonlijk.
P.S.
Alle berichten op deze website zijn mijn persoonlijke beleving en bevatten mijn eigen ervaringen, conclusies en mening. De beschreven verhalen bevatten niet de visie van Mercy Ships als organisatie.

22 Juli 2012

Tenerife

16 Juni 2012

Vertrek uit Lome
Maaike

Alles wat je wilt weten.... Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een organisatie die hoop wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. De manier waarop dit wordt gedaan is door middel van operaties die in het land zelf niet uit worden gevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Daarnaast wordt er praktische hulp geboden in het land zelf en worden mensen geschoold om het eigen land verder op te bouwen. Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij. Ik wil dan ook graag de komende twee jaar op de 'Africa Mercy' gaan werken als verpleegkundige. Meer info over de organisatie: www.mercyships.nl (en engelse site www.ms-information.org) In de zomer van 2009 heb ik een zgn. Gateway Course van de Mercy Ships gevolgd. Hier heb ik de nodige voorbereiding voor het werken en leven aan boord van de 'Africa Mercy' gehad. Op 20 september ben ik vanuit E.G. Jozua uitgezegend als zendeling, waarna ik op 2 oktober naar Benin ben gevlogen. Het uitzenden betekent dat ik onderdeel blijf van de gemeente en dat er vanuit de gemeente voor mij wordt gebeden. Daarnaast is het mogelijk om via een rekeningnummer van de gemeente mij financieel te ondersteunen Het rekeningnummer van de gemeente is 78.75.162 (ING), vermeld bij uw donatie dat het t.a.v. Maaike Rademaker is. Uw gift is dan belastingaftrekbaar. Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Maaike Rademaker MS Holland – Mercy Ships M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar West-Afrika varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en draai ik op voor die kosten) Gewone brieven en kaarten kunnen wel zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Mercy Ships telt op het moment ruim 800 fulltime vrijwilligers. Zo'n 450 van hen wonen en werken op een schip, de anderen op één van de kantoren in diverse landen of een basis in Sierra Leone. Ieder van hen zorgt zelf voor het verzamelen van een kring van sponsors om in het levensonderhoud te voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind is ondersteuning in gebed en het onderhouden van contact met 'het thuisfront'. Ik vind het leuk om reacties te lezen ('k zal er niet altijd op reageren vrees ik), dus voel je vrij om een berichtje op deze site achter te laten! Blessings Maaike

Actief sinds 08 Sept. 2006