eerste week terug aan boord
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
08 Januari 2011 | Zuid-Afrika, Durban
In de eerste plaats wil ik iedereen echt heel erg bedanken voor de reacties. Ik kijk daar echt naar uit en waardeer het enorm!! Echt! Deze eerste dagen zijn best pittig geweest. Ik heb een beetje heimwee naar ‘de goede oude tijd’ met Christina. Ik heb die vriendschap echt als heel bijzonder en door God gegeven ervaren en mis dat nu best wel. Het doet me dan ook echt goed om van allerlei kanten reacties te lezen op de site, nogmaals bedankt!
Gisteren ben ik met een groep weg geweest naar het strand en heb zo ongeveer 3 uur lopen kletsen met een oud-marinier. Het was echt goed om weer even van boord te zijn. Ook voor het onderhouden van het kleurtje was het wel van cruciaal belang om weer even wat zon te vangen ;-) inmiddels staan de mouwtjes van mijn werkshirt en de sokken alweer duidelijk af te lezen :-D
Nadat ik maandagavond was aangekomen (na 24 uur reizen) ben ik dinsdag maar gewoon aan de slag gegaan. Het was afgelopen nacht 32 graden in de kamer en het is dus echt niet de temperatuur om je heerlijk nog eens om te draaien en de dekens over je hoofd te trekken als de zon opkomt…
Ik word echt heel erg hartelijk verwelkomd door de jongens aan dek, dat is wel heel erg leuk! Ik moet ook zeggen dat ik echt uitgeput aan het eind van de werkdag… waarschijnlijk ook door de minder goede slaap.
Inmiddels is mijn kamer niet meer helemaal van mij. Er zijn twee nieuwe meiden in gekomen, die het komende half jaar als receptionistes zullen werken. Doei doei privacy! Het is weer echt terugkomen aan boord. Het zijn leuke, lieve meiden en we kunnen het prima met elkaar vinden, dus niets ten nadele van hen hoor.
Als respons op de vraag van Janny Strootman en ter kennisgeving voor alle anderen… de planning;
In de eerste plaats heb ik met grote projecten, waar het schip nu in is beland, altijd zo’n NS-gevoel…. Je weet wel, er staat een groot projectbord ergens op een verlaten plaats met de mededeling dat er een nieuw treinstation gaat komen in 2012 ofzo. Of een mooier voorbeeld voor de Amsterdammers…. ' laten we een mooie metrolijn onder de stad leggen’… zo’n project duurt toch altijd wat langer dan in eerste instantie op die borden stond…
Ok, dan heeft u in ieder geval een beetje beeld van hoe ik keek en kijk naar dit project van vervangen van motoren en generatoren.
Er is echt heeeeel veel gedaan en alle mannen, en de paar vrouwen, aan boord hebben superhard gewerkt. Er is werk uit handen gegeven aan een zogenaamde shipyard. Ook deze mensen werken heel hard, maar zijn tegen wat problemen aangelopen, waardoor de planning wat verschoven moet worden.
We hebben als crew een soort officieel bericht met een herziene planning gekregen, waarin staat dat het nu de bedoeling is om op 30 januari te gaan varen. We kunnen in de haven van Kaapstad terecht tussen 3 en 11 februari. Of we dat halen en ook doen en hoe lang is onbekend… Vervolgens is het plan om ergens tussen 20 en 25 februari in Freetown, Sierra Leone aan te komen.
Voorlopig liggen we dus in Durban en werk ik lekker mee op het dek.
Wellicht dat ik tijdens het varen wel tussendoor verpleegkundige speel en help met het trainen van nieuwe verpleegkundigen, maar daar maak ik me nu nog niet zo druk over, dat zien we wel.
Er is vast nog meer te schrijven, maar dit lijkt me weer meer dan genoeg leesvoer. Aan het begin schreef ik hoe blij ik ben met al jullie reacties, dat is echt zo!! Ergens voel ik me bijna schuldig dat ik niet op alle reacties inga, maar dan zit ik de rest van de dag achter de computer en dat is niet mijn idee van een relaxte zondag. Excuses dus, ik lees alle reacties met veel plezier, dus voel je alsjeblieft niet gepasseerd.
Dikke knuffel &
Blessings
Maaike
09 Januari 2011 - 11:04
Gert:
ha lieve meid van me,
nou dan ben ik de eerste in een nieuwe reeks. Leuk he, als je denkt dat de planning is, zoals ze is. Heel soms hebben wij dat ook bij jou. Zo'n heerlijk gevoel dat het een beetje chaos is. Dat is natuurlijk niet zo: je plant heel strak!?
Ik ben blij dat je weer een beetje in een ritme aan het komen bent. Als er zo eerst geschoven gaat worden, dan is dat ook wel lastig. Moet zeggen dat de temperatuur die je noemt mij wel heel lekker lijkt. Het begint hier nu iets op te warmen met alle (hoogwater) gevolgen van dien.
Werk ze aan dek, and keep up with the guys.
Kus
Pap -
09 Januari 2011 - 11:57
Hanneke:
Ha Maaike,
helaas heb ik je niet meer gezien of gesproken in Nederland! Ik zat voor twee weken ook heerlijk in de warmte, in Florida bij vriendin van YWAM. Alsnog een heel goed, gezond 2011 en Gods zegen op de reizen die je maakt!
Ik hoop dat je weer snel je draai vindt en weet dat wat je ook doet, je Gods licht uitstraalt!
Liefs, Hanneke -
09 Januari 2011 - 14:55
Hoi Maaike,:
Leuk je plannen te lezen.
Ik moet nu af en toe les geven aan verpleegkundigen. Ik heb voor de vakantie lessen gegeven overn de gehandicapten zorg en moet het na de vakantie over het hart hebben.
Ze hadden echt niemand anders. Nou dat vind ik lastig want ik ben groepsleider en kan niet zeggen: Ik stond bij mevrouw pieterse aan bed en toen zag ik.......... Maar volgens hen hoort dat er bij als je docent ben.
en ik vind het risicovol. Want wat als ik iets fouts zeg? Ik heb wel hun toets maar dan nog. Nou ja genoeg.
Dus ik ben benieuwd waarin jij verpleegkundigen gaat trainen.
Ik lees het wel. Heel veel zegen in alles liefs Arjette -
09 Januari 2011 - 17:09
Muriel:
Hey lieve Maaike,
jij ook een heel mooi jaar toegewenst!
Ongelooflijk hoe snel je verlof is gegaan. Ik heb geen haast achter een ontmoeting gezet, want dacht iedere keer dat komt nog wel! En toen hoorde ik van Henny dat je al weg was! Uit alles wat ik lees en van Henny hoorde begrijp ik dat je een hele fijne tijd in Holland hebt gehad en lekker wat sneeuw van dichtbij hebt kunnen bewonderen! Wanneer ben je weer in Nederland, dan meld ik me bij deze vast aan voor een gezellige bak koffie met een hollandse lekkernij!
Veel plezier, goede tijd toegewenst, liefs Muriel -
09 Januari 2011 - 17:22
Gerda En Jan:
Hoi Maaike.
Die plannning is nutuurlijk echt weer eens Amerikaans of Afrikaans,maar dat komt door de warmte,Je zal maar moeten werken met zo,n temperatuur.Er zal zeker wel een nieuwe collega komen waar je het weer goed mee kan vinden.Als je het zo ziet en ervaardt dat je dit door God gegeven is,zal Hij je zeker niet alleen laten,dus vertrouw er maar op dat er zeker weer een goede vriendschap op je pad komt.Heb ook Marrianne gemaild maar begrijp dat ze van boord is met vakantie.Dus je bent nog wel even in Durban.Geniet ook van je tijd daar,en kom weer in je ritme. Veel liefs gerda en jan. -
09 Januari 2011 - 17:24
Jan En Hanneke:
Lieve Maaike,
Blij dat je weer je plekje hebt gevonden op het schip, en hopen dat je weer gauw je werkzaamheden kunt hervatten. Fijn dat we je toch even hebben gesproken op de verjaardag van Oma Winy, en we wensen je (beetje laat) een gezegend en gezond 2011. Blijven je weer op de voet volgen, al is het wel eens een paar dagen/weken te laat, toch geweldig om te lezen.
Dikke zoenen van Jan en Hanneke -
09 Januari 2011 - 17:29
Sandra:
Hoi lieverd,
Klinkt als hard werken...en dat met zo weinig slaap! Pfff... Hebben jullie geen ventilatoren aan boord? Dat kan 's nachts nog wel eens wat verkoeling geven.
Ik kan me goed voorstellen dat je Christina mist. Het is echt een schat! Maar tussen al die honderden mensen die nu en straks aan boord zijn/komen zit vast een nieuwe vriend(in). Stel je hoofd en hart hiervoor open. Christina is onvervangbaar, uiteraard. Maar er zijn nog zo veel mensen die jouw liefdevolle en onvoorwaardelijke vriendschap hard nodig hebben (en ik spreek uit ervaring :)
Dikke kus,
je vriendin Sandra
09 Januari 2011 - 20:42
Mirjam:
Het klinkt toch wel raar, zo was je hier en nu weer totaal ander (oude ) leven terug. Ik vind dat toch wel gek om dat voor te stellen.
Maar je kunt gelukkig lekker aan de slag, je kunt weer ff in komen.
Zettum op!~!
dikke knuffel
ps kreeg je niet een andere kamer? -
09 Januari 2011 - 21:16
Veronica :D:
Hai Maaike,
Goed om te lezen dat je je draai weer aan het vinden bent. Ik sluit mijn verhaal aan op dat van San. Tot die tijd, voor nu, iig alvast een dikke digitale knuffel voor nu.
Ik moet het deze keer kort houden helaas....
Love ya,
V :D -
10 Januari 2011 - 15:38
Henny En Piet:
Hoi lieve Maaik , wat een planning hè hè misschien toch nog wat langer hier moeten blijven.....? Nee hoor geintje, nu op het schip ben je ook weer onmisbaar en we weten toch.... Maaike is overal inzetbaar!! Ha ha. Lieve meid, een goede tijd toegewenst enne....... sterkte in alles, liefs P&Henny. -
13 Januari 2011 - 09:15
Merel:
Hoi Maaike,
Fijn dat je je draai alweer gevonden hebt. Je hoort hier thuis! Veel succes met het managen van alle dingen die iets minder aangenamam zijn.
Liefs,
Merel
N.b. hier in Dordt is alles OK na de gifbrand in Moerdijk hoor.