Belangrijk bezoek - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu Belangrijk bezoek - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu

Belangrijk bezoek

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

01 Juni 2011 | Sierra Leone, Freetown

Bezoek is altijd belangrijk, maar soms moet alles aan boord wijken voor het bezoek dat we ontvangen. Afgelopen weken hebben we de president van Sierra Leone en de vice-president ontvangen. Een aantal dagen daarvoor hadden we hoog bezoek van een belangrijke meneer van de VN en een heel stel mensen van de raad van bestuur van Mercy Ships en niet te vergeten we hadden Reinier v.d. Berg op bezoek!! Het was een enerverende week :-D De afdeling is nog nooit zo schoon geweest, want voor al deze bezoeken moest alles spik en span zijn. Leuk :-S
Maargoed, gelukkig is die hele poppenkast over en keren we weer terug naar onze dagelijkse routines zonder handjes schudden en gewoon voor de patienten zorgen. En om eerlijk te zijn, ben ik wonder boven wonder echt heel erg alert op hygiene in mijn nieuwe rol. Dat hoort er gewoon bij als je wilt proberen infecties te voorkomen. Mijn kamer daarentegen... ;-)
OOOOO... Heeeel belangrijk nieuws! Plannen zijn veranderd! Het plan voor deze outreach was dat we aan het eind van november naar Tenerife zouden varen voor inspectie en onderhoud en dan weer aan de volgende outreach zouden beginnen in Guinea. Mijn plan was om voor een laatste keer mee te varen en vanaf Tenerife naar huis te vliegen. Maaaaaarrr... tijdens de zomervakantie (de Nederlandse en Amerikaanse en Engelse enzo) gaan er heel veel gezinnen op verlof. De school sluit voor 6 weken en de families maken van die periode gebruik om tijd thuis door te brengen. Om die reden is besloten om niet naar Tenerife te gaan aan het einde van deze outreach, maar om voor korte tijd naar Ghana te gaan en dan door te varen naar Togo en daar een korte outreach te doen en dan voor de ‘zomervakantie’ naar Tenerife te gaan. Dat is een flinke verandering van plannen.
Ik had alles heel leuk gepland, maar op dit moment wil ik de dingen bij God neerleggen en zien wat de juiste tijd is voor mij om te gaan. Op het moment heb ik voor het eerst een beetje heimwee en wil nu geen overhaaste beslissingen nemen. Ik koos er bewust voor om dit jaar niet naar Nederland te komen, omdat dat een hele organisatie van allerlei superleuke afspraken proberen te halen is. Het is dan wel heel erg leuk, maar proberen in drie weken iedereen te zien en echt te spreken, is ook vermoeiend. Nu dus even een dipje waarin ik mijn familie en vriendjes en vriendinnetjes met hun kindjes mis...
Ik zal jullie dus op de hoogte houden van de ontwikkelingen en als je mee wilt bidden voor wijsheid, is dat erg welkom.
Afgelopen zondag is Tom vertrokken, hij heeft een aantal weken in Freetown gewoond en gewerkt voor een organisatie die zich bekommert om mensen met epilepsie. Nu is hij vertrokken naar de Democratische Republiek van Congo. Als het goed is, komt hij wel in september of oktober weer terug naar Sierra Leone.
Vanavond hebben we de laatste bijbelstudie avond in een reeks. Er zijn een aantal lange termijn Nederlanders en sinds een paar maanden komen we elke woensdag bij elkaar rond 7 uur... ik ga dus zo :-)
Na lange, lange tijd, heb ik, met hulp van m’n geweldige supportteam, weer een nieuwsbrief geschreven. Mocht je deze graag willen ontvangen, mail dan of laat een reactie achter.

Bedankt voor alle reacties en je meeleven!!

Dikke knuffel &
Blessings
Maaike

• 01 Juni 2011 - 20:43

Annemarie:

Leuk, wat je allemaal weer mee mag maken..! Het zou wel leuk zijn als je snel terugkomt zeg!! Sterkte met de beslissing, wat je ook doet, het zal de juiste zijn :)
    Bedankt voor de nieuwsbrief trouwens! Altijd leuk, nieuws van Maaike! :)

groetjes,

• 01 Juni 2011 - 20:44

Annemarie:

hey, that's a first: I was first!

• 01 Juni 2011 - 20:44

Gert:

Hoi lieverd,

Ik leef mee met je heimwee en probeer je te laten voelen dat we heel dicht bij elkaar zijn, ondanks de afstand. Weet dat heel veel mensen in Nederland zo met jou en je collega's meeleven. Door mijn ogen te sluiten kan ik je bij me voelen. Door mijn ogen te sluiten bid ik God om sterkte en wijsheid voor je. Dikke kus van je
    Pap

• 01 Juni 2011 - 20:46

Ine:

Dank weer voor de up date. Wie was de VN ner?
    Waarschijnlijk ben je er nog 20 juni? Hoop je dan te zien,

groetjes,

• 01 Juni 2011 - 21:01

Marga:

lieve schat
    Wat weer een veranderingen,ik leef erg met je mee, en denk en bid voor je. Gisteravond met de zonsondergang zag ik een prachtige gouden zon in de zee zakken.Ik had het even te kwaad maar voelde me ook heel dicht met jou verbonden. We kijken naar ,en voelen dezelfde zon. Wat zijn we dan onmetelijk klein. Wel allemaal kinderen van God, en allemaal waardevol. Soms niet te vatten en te snappen. Lieverd een dikke kus en we bellen gauw
    Mam

• 01 Juni 2011 - 21:37

Jani:

*snifsnif* heb ook heimwee naar jou, maar als we dan weer een officieel uitziende nieuwsbrief in elkaar draaien weet ik weer hoe trots ik ben op wat je doet. Dikke knuffel

• 01 Juni 2011 - 22:34

Johan V:

Ha Maaike! Een gedachte mbt wanneer naar NL te komen: in mijn ervaring is de zomerperiode best een beetje vervelend voor verlof, vaak zijn een aantal van de mensen die ik dan graag zou willen zien net op vakantie etc of zijn ze terug op een moment dat je net iets anders hebt...
    Zal bidden voor vrede in je hart!

• 02 Juni 2011 - 06:54

Veronica :D:

Hai Bikkel!

Heb net je nieuwsbrief gelezen. Ook ik ben trots op je.

En voor wat betreft je verdere reis/terugkomst: We zien je wel een keer verschijnen. Trek vooral lekker je eigen plan, dan merken wij vanzelf wel wanneer je weer op de stoep staat. Het maakt toch ook eigenlijk allemaal geen kont uit; je familie en vriendjes zijn er toch wel. Of je nou over drie maanden of pas over een jaar terug komt. Belangrijkste is denk ik dat het voor jou goed voelt. Dus ik zou zeggen: neem lekker je tijd, meid! :D

En trouwens, met alle mogelijkheden tot contact van nu is de wereld niet zo heel groot meer. Eigenlijk ben je/zijn wij gewoon heel dichtbij...

Love ya,
    V

• 02 Juni 2011 - 10:33

Luc Dekesel:

dag maaike, dank voor je nieuwsbrief - hier in belgië gaat alles goed - we hebben nu een ambassadrice, tatiana silva braga tavare, geboren in de kaapverdische eilanden : zij wil asap naar het schip komen helpen zodat zij de pers uit ervaring kan te woord staan - wij bereiden een grote campagne voor om nieuwe schenkers te vinden, zo veel mogelijk natuurlijk - mercy ships belgië wil in 2011 2.000 operaties financieren op het schip - zal wel lukken - vele groeten en wijsheid in uw te nemen beslissing - vele groeten van luc, bestuurder mercy ships belgië

• 02 Juni 2011 - 10:34

Mirjam:

Ha Maaike, laat alles even bezinken en dan komt vanzelf het antwoord wel op je pad! Je weet nooit wat er allemaal in de tussentijd kan gebeuren!!

• 02 Juni 2011 - 15:08

Henny En Piet:

Dag lieve Maaik, dank voor je bericht en je nieuwsbrief!!! Enne...... je weet toch dat je in het koninkrijk van God geen planningen kunt maken...... Wel benieuwd wat je keuze wordt, we bidden met je mee!!! Fijn joh die nederlandse avonden, je afkomst , je moedertaal negeren....het gaat gewoon niet!! Alle liefs van ons dikke huck!

• 04 Juni 2011 - 08:24

Sandra:

Lieverd, deze week heb ik je nog meer gemist dan anders (ook een dipje dus :). Aan de ene kant wil ik dus, heel egoistisch gillen: "Kom snel weer naar huis!". Aan de andere kant maakt een paar maanden meer of minder niet zo veel uit. Je bent en blijft één van mijn liefste vriendinnen. Ik denk veel aan je! Succes en sterkte.

Dikke kus,
    Sandra

• 05 Juni 2011 - 19:50

Merel:

Hoi Maaike,

Ben net terug van een paar daagjes Engeland (zowaar zon!), dus een wat late reactie.
    Doe vooral wat goed voor jou voelt, we zijn altijd blij als je er bent en als je er niet bent zijn we ook blij want we hebben een vriendin die zulke gave dingen doet. Wanneer je ook komt, ik ga altijd een picknick voor je bij elkaar koken!

Liefs,

Merel

• 06 Juni 2011 - 22:44

Laura:

Ha lieve meid,
    Fijn weer een berichtje te lezen!
    Lastig ja, zo'n verandering in je planning, wijsheid gewenst, ik bid mee!
    Ga maar lekker veel skypen als medicijn tegen het heimwee:-(
    Denk aan je!

Verslag uit: Sierra Leone, Freetown

Maaike @ Mercy Ships

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een christelijke organisatie die hoop en genezing wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. Zij doet dit door operaties die in het land zelf niet worden uitgevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Er is op dit moment één schip in de vaart; de ‘Africa Mercy’. Dit schip vaart langs verschillende West-Afrikaanse landen en ligt daar dan een aantal maanden in de haven om de mensen te ontvangen. Het was voor mij sindsdien een droom om op zo’n schip te kunnen werken.
Ik geloof dat we als kinderen van God mogen dromen en dat God de verlangens die we hebben, wil gebruiken. Ik heb een lange tijd in de leugen geloofd dat iedereen toch wel zoiets zou willen en dat ik daar niet goed genoeg voor was. Maar voor God zijn we wel goed genoeg. U bent uniek en ik ben uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten en mogelijkheden, Hij wil die juist gebruiken. Ik ontdekte hierin Gods hart en besefte dat ik deze ‘droom’ mocht gaan nastreven.
Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane Heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij.
Op 20 september ben ik door Evangelische Gemeente Jozua uitgezonden worden als zendeling. Op 2 oktober ben ik naar Benin gevlogen om een paar dagen later te beginnen met mijn werkzaamheden als verpleegkundige.
Het schip ligt tot half december nog in de haven van Cotonou, Benin.
Het werk is op vrijwillige basis met kosten voor voedsel en onderdak op eigen rekening, dit geldt voor alle medewerkers. Hierdoor kunnen alle operaties gratis gedaan worden!
Mocht u een (kleine) financiele bijdrage willen leveren, dan kunt u mij sponsoren door uw gift over te maken op de zendingsrekening van Jozua (te Dordrecht) ING-bank nummer 78.75.162, t.a.v. Maaike Rademaker. Deze gift is belastingaftrekbaar.
Eventueel kunt u gebruik maken van mijn persoonlijke rekeningnummer 41.88.63.806, M. Rademaker.

Maar wat ik aan support vooral belangrijk vind, is mensen die biddend achter mij staan. Ik wil u vrijmoedig vragen om uw gebed voor het werk en kracht, wijsheid en liefde voor mij persoonlijk.
P.S.
Alle berichten op deze website zijn mijn persoonlijke beleving en bevatten mijn eigen ervaringen, conclusies en mening. De beschreven verhalen bevatten niet de visie van Mercy Ships als organisatie.

22 Juli 2012

Tenerife

16 Juni 2012

Vertrek uit Lome
Maaike

Alles wat je wilt weten.... Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een organisatie die hoop wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. De manier waarop dit wordt gedaan is door middel van operaties die in het land zelf niet uit worden gevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Daarnaast wordt er praktische hulp geboden in het land zelf en worden mensen geschoold om het eigen land verder op te bouwen. Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij. Ik wil dan ook graag de komende twee jaar op de 'Africa Mercy' gaan werken als verpleegkundige. Meer info over de organisatie: www.mercyships.nl (en engelse site www.ms-information.org) In de zomer van 2009 heb ik een zgn. Gateway Course van de Mercy Ships gevolgd. Hier heb ik de nodige voorbereiding voor het werken en leven aan boord van de 'Africa Mercy' gehad. Op 20 september ben ik vanuit E.G. Jozua uitgezegend als zendeling, waarna ik op 2 oktober naar Benin ben gevlogen. Het uitzenden betekent dat ik onderdeel blijf van de gemeente en dat er vanuit de gemeente voor mij wordt gebeden. Daarnaast is het mogelijk om via een rekeningnummer van de gemeente mij financieel te ondersteunen Het rekeningnummer van de gemeente is 78.75.162 (ING), vermeld bij uw donatie dat het t.a.v. Maaike Rademaker is. Uw gift is dan belastingaftrekbaar. Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Maaike Rademaker MS Holland – Mercy Ships M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar West-Afrika varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en draai ik op voor die kosten) Gewone brieven en kaarten kunnen wel zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Mercy Ships telt op het moment ruim 800 fulltime vrijwilligers. Zo'n 450 van hen wonen en werken op een schip, de anderen op één van de kantoren in diverse landen of een basis in Sierra Leone. Ieder van hen zorgt zelf voor het verzamelen van een kring van sponsors om in het levensonderhoud te voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind is ondersteuning in gebed en het onderhouden van contact met 'het thuisfront'. Ik vind het leuk om reacties te lezen ('k zal er niet altijd op reageren vrees ik), dus voel je vrij om een berichtje op deze site achter te laten! Blessings Maaike

Actief sinds 08 Sept. 2006