onderweg
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
19 Augustus 2010 | Angola, Luanda
Ik moet zeggen dat het werk op de brug voor mij echt twee kanten heeft. Het is een hele bijzondere ervaring, ik leer heel veel nieuwe dingen, ik sta regelmatig aan het roer en heb het beste uitzicht op het schip. De andere kant is, dat ik moeilijk aan voldoende slaap kom, 7 dagen per week werk en het uitkijken over een donkere watermassa in het midden van de nacht soms best vermoeiend kan zijn.
De hoogtepunten zijn de walvissen, dolfijnen, vliegende vissen en fluoriserende plankton in het midden van de nacht.
We zijn onderweg naar Zuid Afrika en varen nu ergens in de buurt van Angola. We gaan naar Durban en daar zal het schip in droogdok gaan. Ik blijf met een aantal anderen aan boord. Een groot deel van de mensen aan boord gaat echter echt van boord af, naar een locatie aan land waar het gewone leven doorgaat.
Ik blijf tot 13 september werken en vlieg dan samen met Christina naar Spanje. Daar hoop ik een periode van rust en reflectie te hebben. We zullen een deel van de Camino de Santiago doen. Dit is een oude pelgrimsroute. Ik zie ernaar uit om echt even in de natuur, buiten alle massa's mensen, tijd met God te hebben. Ergens eind oktober is het plan om in Nederland te zijn, maar dat hangt een beetje af van hoe snel we ons over de Camino verplaatsen. Ons motto is, het gaat niet om de bestemming, maar om de reis. We hebben dus geen haast, maar de planning is wel om in november echt thuis te zijn.
In januari zal in dan pas weer naar Zuid Afrika vertrekken voor de reis terug naar Sierra Leone en een tien maanden durende outreach daar.
Heel erg bedankt voor jullie geduld en meeleven met alles. Super om te merken dat er vanuit zoveel hoeken meegeleefd wordt! Dankjulliewel!!
Dikke knuffel &
Blessings
Maaike
19 Augustus 2010 - 20:10
Gert:
hoi liebverd,
fijn weer even wat van je te horen. Ik hoop dat je het goed maakt. Best spannend zo als sub-captain het schip te sturen. Ik verheug me er erg op dat je straks ook weer hier bent. Ik denk aan je en bid voor een behouden vaart.
Dikke kus
Pap -
19 Augustus 2010 - 20:10
Veronica :D:
Captain Maaike, Ahoy!
19 Augustus 2010 - 20:12
Veronica :D:
Je maakt mooie dingen mee meid! Misschien moet je ooit eens een boek gaan schrijven...
Enjoy the ride. We zien elkaar aan het einde van het jaar misschien?
Dikke X,
Veronica -
19 Augustus 2010 - 20:16
Annemarie:
Mooi, Maaike!
Hoop je weer te zien einde dit jaar! -
19 Augustus 2010 - 20:20
Mirjam:
Klinkt goed, geen duidelijke planning, je ziet wel hoe het loopt. Geniet ervan en kijk uit, misschien kom je wel ijsschotsen tegen, net als titanic....je weet maar nooit!! -
19 Augustus 2010 - 20:30
Henny En Piet:
Hoi lieve meid fijn weer iets van je te horen!!!! Wij gaan naar de Goconferentie, maandag vertrekken we en hopen daar ong. 10 dagen te blijven. Alle goeds Gods nabijheid in alles dikke knuffel van ons!!!! -
19 Augustus 2010 - 20:33
Henny:
Enne.... ook nog een behouden vaart!!!! -
19 Augustus 2010 - 20:49
Johan Verhoef:
He Maaike, geniet van Durban en het heerlijke weer daar! Was er ruim een maand geleden. Als je ooit daar bij de YwaM basis komt, groet ze van me (Johan van Exodus Cry team). Zegen, grote zus! -
20 Augustus 2010 - 05:55
Marjolein:
Wat een prachtige dingen maak je mee! En van wat ik van andere mensen heb gehoord, heb je straks op de Camino de Santiago heerlijk de rust om het allemaal op je in te laten werken.
Veel liefs en zegen voor onderweg!
Marjolein -
20 Augustus 2010 - 08:03
Merel:
Hoi Maaike,
Mooi hoor, wat je allemaal meemaakt. De Camino hoop ik ook nog een keer te lopen. Leuk dat je weer naar Nederland komt! (al duurt 't dan nog even)
Liefs,
Merel -
20 Augustus 2010 - 19:21
Marcel:
Bijzonder joh om te lezen (terwijl we hier op ons vakantieadres zitten bij familie in Toledo bij Madrid) hoezeer jij van alle markten thuis bent! nog wel op de brug als verpleegkundige, toe maar! Ik hou het als SPV·er in dit vak het maar aan de wal... Je ziet, jouw mail wordt inderdaad vanuit allerlei hoeken gelezen. trouwens: gelukkig weet ik dat je graag met de Heer Jezus aan het roer staat! ook wij zijn van plan om nog iets te doen met de pelgrimsroute in Nrd Spanje, daar we over een week die kant op willen rijden. Maar, net als jij zijn we nomaden EN op vakantie. nu joh, hou je roer recht en Gods zegen je toegebeden. Leuk trouwens, om je t.z.t weer te kunnen ontmoeten-zien.
shalom, -
21 Augustus 2010 - 10:09
Jan En Hanneke Van G:
Lieve Maaike,
Wat een belevenissen weer, lijkt ons gaaf die dolfijnen enz. te zien. En om als kaptein aan het roer te staan is ook een hele ervaring. Straks een mooie rustgevende wandeling in Spanje, en we kijken er met elkaar naar uit om je weer in Holland te hebben. Hopen je daar dan weer te zien. Er staat in A,veen zelfs al een bedbank voor je klaar. Doe voorzichtig en een mooi vervolg van je reis. Groetjes van Jan en Hanneke. -
21 Augustus 2010 - 15:31
Arjette:
Wauw gave plannen allemaal. Ik ben weer op nederlandse bodem en moet wel wennen alleen weer in mijn huisje. Ik mis de gezelligheid van de basis daar en al die geweldig vriendelijke mensen op straat en in de dumpside.
Hier kan de kassa juffrouw nog niet eens iets extra's doen daar vragen ze met zijn zessen of ze je mogen helpen. Wordt je ook weer suf van maar ja aanspraak is daar echt veel meer. Nou dacht ik net begin eerst maar weer eens te danken dat ik in nederland woon. Veel dingen zijn ook goed. Doei zus veel zegen met de plannen en dat je nog maar veel mooie vissen etc mag zien. Ik wil morgen wel weer naar een nieuw avontuur. beetje verslavend he. Nou doei llaat af en toe van je horen he?
liefs Arjette
22 Augustus 2010 - 12:33
Danielle :
He, Maaike!
Goed om je berichten weer eens door te lezen, en het lijkt me echt te gek om zo'n groot schip onder jouw leiding te laten varen(als verpleegkundige!)
Goed ook dat je even niet teveel plannen vastzet, je moet als mens de tijd nemen om je rust te vinden. Veel plezier alvast, het zal je goed doen.
Intussen ben ik getrouwd, een echte superdag was het, en tot nu toe nog steeds natuurlijk!
Dus ik heet nu anders.
Ik weet niet of je emailadres nog hetzelfde is, maar daar stuur ik wel even een paar foto's heen.
Groetjes en blessings,
Danielle van der Leun- Wiebenga
;-) -
23 Augustus 2010 - 06:27
Marjanne:
Heee Maaikie,
Wat een mooie verhalen weer! Ben trots op je.
Hier ook nog wat heet nieuws :) maar daarover mail ik je wel even. En de andere vriendjes ook, tenzij ik ze snel spreek.
Liefs!
Marjanne -
23 Augustus 2010 - 16:23
Sandra:
Hoi lieve Maaike,
Fijn je weer even te lezen. Een goede vriendin van mij heef die Camino een aantal jaren terug gelopen. Zij vond het echt heel bijzonder. Zo bijzonder, dat ik bijna overweeg het ook eens te doen (terwijl ik toch echt principieel tegen zinloze lichaamsbeweging ben:). Je zult het ongetwijfeld heel bijzonder vinden. Geniet er van! En graag tot ziens in november!
Ondertussen probeer ik de Afrikaantjes hier in huis te vermaken :)
Kus,
Sandra en Ramon -
23 Augustus 2010 - 16:58
Jan En Gerda:
Hoi Maaike, net de mail gelezen, we zijn weer terug uit Zeeland. Even bijkomen van het koken bij New Wine. Het blijft boeiend om je te volgen. We hopen dat je in oktober bij ons komt, je bent van harte welkom. Veel liefs en God's Zegen.