verkouden in Afrika
Blijf op de hoogte en volg Maaike
21 Oktober 2009 | Benin, Cotonou
Het verschil in temeratuur tussen buiten en binnen is soms echt enorm groot en zeker als ik na sporten bezweet weer op het schip kom... brrr
Het begon tijdens de nachtdienst en is niet echt gestopt. Vandaag nog een dagje uitzieken en dan hoop ik donderdag toch weer aan de slag te kunnen. Gisteren rustig aan gedaan, veel geslapen, wat gelezen, lekker wat vitamines ingenomen en een goede reden om een zak Nederlandse dropjes te openen...dan komt alles goed ;-)
Dat geeft in ieder geval antwoord op de vraag hoe het met de temperatuur zit hier.
t even stilgezet worden door de verkoudheid, geeft wel tijd voor overdenking. Gisteravond heb ik echt een goede tijd met God gehad. Het blijft ook hier een uitdaging om echt met God te wandelen. Ook op het schip zijn er allerlei 'afleidende factoren' en moet ik bewust kiezen om tijd met Hem door te brengen. Tijdens het ritje afgelopen zaterdag naar het meertje, al rijdend over een hobbelige zandweg, zagen we langs de kant van de weg verschillende vormen van de voodoo. Er stond een soort huisje met daarin een hoop opgedroogde modder met twee ogen, die moest dienen als een god. En een soort vulkaan, die beschilderd was en afbeeldingen van offers die daar gebracht moesten worden. Een van de meiden vertelde dat mensen vaak het beste wat ze hebben aan die moddergod aanbieden, terwijl hun kinderen ondervoed rondlopen. Het raakte me zo ! God heeft deze mensen zo mooi, zo uniek en zo waardevol gemaakt en ze laten hun leven beheersen door angst voor een hoop modder. Er zijn wel degelijk machten in het spel, maar geen macht die groter is dan Jezus. Ik hoop en bid zo dat we een verandering mogen brengen in de levens van de mensen die we ontmoeten.
Ik geloof dat ik op de juiste plek ben voor deze periode in mijn leven. Ook al zou ik liever, zoals vroeger, thuis ziek op de bank liggen met een moeder die dan af en toe thee en beschuit komt brengen. Maar gelukkig heb ik lieve kamergenootjes die an toe wat thee en een boterhammetje brengen. En gisteravond heeft een van m'n kamergenootjes me laten zien hoe ik de airco in m'n slaapkamer uit kan zetten HOERA!!! het is dus gedaan met de verkoudheid :-D
Ik was dit berichtje eigenlijk gisteravond aan t schrijven, maar er werd gewerkt aan de site en ik kon t niet plaatsen... t was zo'n mooie gelegenheid om Jani te feliciteren en mama alvast voor morgen! Een hele dikke verjaardagszoen!
Blessings
Maaike
21 Oktober 2009 - 11:02
Gert:
hoi lieverd, word gauw weer beter, stel de airco op een "redelijke"temperatuur in dan heb je minder last. In afrika is het misschien modder dat verafgod wordt, hier is het geld en macht. Ach zoveel verschillen we niet van elkaar. Behalve dat mensen met geld vaak met modder gooien naar elkaar.
he, dikke kus, pap -
21 Oktober 2009 - 11:06
Jani:
het was heerlijk om even te verjaardag chatten met je hoor! Hoop dat je gauw weer opknapt en ben blij dat je je wel op de goede plek voelt.
Kus -
21 Oktober 2009 - 11:44
Daniëlle:
Knap maar gauw weer op!!!
Je hebt je krachten hard snel weer nodig.Laat je niet 'afleiden' door alles om je heen, de Heer gaat met je mee.
21 Oktober 2009 - 12:14
Zuster Mirjam:
He zwoepie
Misschien is het de airco, maar ik als zuster zijnde denk dat het ook een kwestie van incubatie is geweest, je zit er immers nu zo'n 2 weken. Als je in het ziekenhuis op een andere afdeling begint ben je vaak na 2 weken, niet zo lekker of ziek. Je hebt gewoon kennis gemaakt met kruipende/vliegende bacterietjes en viraaltjes. Lang leve de gezondheidzorg.
Neem maar goed vitaminepillen en een natte lap om de keel, aldus grootmoeder.
Hopelijk werkse morgen!
PS keuken is bijna af!
PS Moeders maaike; alvast gefeliciteerd! -
21 Oktober 2009 - 12:17
Natascha :
Lieve Maaike,
Wordt gauw weer beter, en ik blijf ook voor jou bidden.
Gods Zegen,
Natascha -
21 Oktober 2009 - 16:16
Maaike:
mooie woordspeling pap en waar ook! -
21 Oktober 2009 - 18:03
Mirjam Ros:
Heej lieve Maaike,
net je mailtje beantwoord en nu lees ik dat je n beetje ziek bent....ahhhhh. Wie is nu jou verpleegster??
hopelijk knap je snel op..met nederlandse drop.
neem maar lekker ff tijd om bij te komen. dat is ook belangrijk!
liefs
21 Oktober 2009 - 18:55
Veronica :D:
It's the African germs, man!
Get well soon!
;) -
21 Oktober 2009 - 19:39
Zussie:
hee zussie,
van harte beterschap... wordt maar snel een beetje beter!!
nou wij hebben vandaag het voorlopig koopcontract ingeleverd dus het balletje gaat nu écht rollen!!
ik hou je op de hoogte.
dikke kus van je enige zus´je´ -
22 Oktober 2009 - 23:02
Marga:
lieverd. Wat toppie dat je belde. Wat gezellig.
Ben je toch een beetje dichtbij. Lekker dat je een dagje extra vrij had, zodat je echt op kon knappen.
Gisteren in Hardewijk gewerkt en geslapen, een lokatie zonder t.v. en zonder radio. Zo'n avond alleen kom je wel heel dicht bij jezelf.
Verder word het steeds meer herfst.geniet maar van de warmte. Kus mam