ver weg - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu ver weg - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu

ver weg

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

12 Juni 2011 | Sierra Leone, Freetown

Weer een ‘hartelijk bedankt’ aan alle schrijvers van reacties. Elke keer weer wordt ik verrast door opbouwende woorden, lieve berichten van vrienden, bekenden en familie en het feit dat jullie nog steeds interesse hebben in m’n verhalen. Heel erg bedankt!

Soms heb ik het gevoel gewoon aan het werk te zijn, net zoals thuis. Ook aan boord nog veel luxe in mijn ogen. De gemakken van telefoons, computers, piepers. Een eigen kamertje, een lekker bed, fijne kamergenoten, leuke collega’s. Maar soms voel ik me heel ver van huis. Vanochtend kreeg ik te horen dat opa de Boer in het ziekenhuis is opgenomen en dan is Freetown, Sierra Leone ineens heel ver weg van Schiedam.
Ook de trouwdag van opa en oma Rademaker en bijvoorbeeld de Pinksterconferentie zijn evenementen die ik helaas niet zal bijwonen.
Toch weet ik dat ik op de juiste plek ben. Niet dat het altijd plezier en vrolijkheid is, maar ik leer, ik groei, ik leer vertrouwen, ik val en probeer weer op te staan.

Mijn rol als teamleider is uitdagend. Af en toe ben ik onder de indruk van hoe alles loopt, de vele operaties, de verpleegkundigen die samenwerken en dat midden in het komen en gaan van patienten ik iets kan betekenen. Pasgeleden besloten de verpleegkundigen in de avonddienst om een spelletje ‘uitbeelden van Afrikaanse dingen’ te spelen. Hoe beeld je ‘palmboom beklimmen’ uit of het ‘openen van een cocosnoot’?! De verpleegkundigen die de volgende morgen werkten vertelden dat iedereen in een bijzonder goede stemming was.

Aangezien we voornamelijk liesbreuken doen, die trouwens niet te vergelijken zijn met wat we in Europa gewend zijn, bestaat de patienten populatie voornamelijk uit mannen. Af en toe schiet me te binnen dat deze mannen een aantal jaar geleden moesten vluchten of vechten voor hun leven. Wat bizar om dat te bedenken!
Een andere aandoening die we behandelen wordt een hydrocele genoemd. Vocht dat verzamelt rondom de testis. Pasgeleden mocht ik even een kijkje nemen in de operatiekamer, waarbij 3,5 liter vocht werd wegegezogen! Drie en een halve liter!!! Sorry heren lezers als u zich nu ietwat ongemakkelijk voelt. Maar het helpt mij steeds om me te realiseren dat ook deze operaties levensveranderend zijn.

Vanwege het Pinksterweekend, mocht ik genieten van een lang weekend en ben gister met een aantal vriendinnen naar het strand geweest. Vanavond is er een speciale Pinkster dienst aan boord.

Verder mag ik alvast melden dat de EO weer opnames heeft gemaakt van Mercy Ships in Sierra Leone. Het accent ligt meer op wat er buiten het schip om gebeurt, maar ook dat is interessant om over te zien en te hoeren. De uitzending is op 5 juli, tijd is mij onbekend, maar de naam van het programma is ‘ Bestemming Onbekend’ van de EO.

Opa en oma Rademaker, alvast van harte gefeliciteerd! Opa Cees veel beterschap en oma Max veel sterkte thuis.

Een hele dikke knuffel

Marjolein

• 12 Juni 2011 - 15:54

Veronica :D:

Hai Lieverd,

Vorige keer schreef ik dat we in deze tijd eigenlijk altijd heel dichtbij zijn. Kan me echter voorstellen dat dat nu, met het nieuws over je grootvader in je achterhoofd, niet zo voelt. Hmmmm, en wat zeg/schrijf je dan op zo'n moment..? Toch maar weer "gewoon" sterkte, denk ik... Ik weet niks beters maar het is desondanks welgemeend.

Love,
    V

• 12 Juni 2011 - 16:54

Gert:

Hoi lieverd,

ja, dan voel je opeens dat je ver van "huis" bent. Telkens als ik je verhalen weer lees, voel ik me tegelijk ook heel dichtbij en is het net alsof ik naast je ben in Afrika. Je schrijft op een mooie manier die ook te maken heeft met "dichtbij" zijn. Zo helpen moderne middelen om ver een beetje dichterbij te laten zijn., We zijn in gedachten en gebed bij je. Dikke kus van je pap.

• 12 Juni 2011 - 17:14

Sandra:

Jij ook bedankt dat je tussen alle drukte door steeds weer tijd vindt om ons op de hoogte te houden van alles wat je beleeft en voelt. Soms zou ik ook heel graag willen dat je wat dichterbij zat. Je berichtjes helpen op zo'n moment veel. Hopelijk heb jij net zo veel aan onze reacties.

Dikke kus en beterschap voor je opa!

Sandra

• 12 Juni 2011 - 18:24

Luc Dekesel:

dag maaike, vele groeten vanuit belgië !

• 12 Juni 2011 - 22:27

Laura:

Lieve Maaike,
    Even snel een dikke knuf voor jou. Geniet van je vrije dagen ! Ik wens je rust in alles!

• 13 Juni 2011 - 07:28

Mirjam:

Geniet nog even van je lange weekend! Geniet van de mooie dingen om je heen!
    En voor je opa veel beterschap!

• 13 Juni 2011 - 07:34

Martin En Riëtte:

Hallo Maaike,

altijd weer leuk om van je te horen en te weten dat het leven met Jezus in Sierra Leone hetzelfde lijkt als in Nederland. Alleen de omstandigheden zijn wat anders :-) Vallen en opstaan, genieten en soms huilen. We wensen je veel groei en mooie momenten die de groei bevorderen.
    Groetjes uit Lisse

• 13 Juni 2011 - 10:35

Jani:

Sterkte Siep,
    Ben blij dat je toch het gevoel hebt dat daar moet zijn... hou je haaks
    Xj

• 13 Juni 2011 - 12:27

Daniëlle:

HOi Maaike, goeddat je ons op de hoogte houd van je mooie en minder mooie momenten. Jezus is bij jou, en bij ons. Fijne Pinksterdagen, wij zijn dit jaar zijn we niet naar de Conferentie toe, maar hebben een goede Pinksteren.

Groetjes, van Daniëlle en Gerben

Wat is een Testis?!

• 13 Juni 2011 - 14:29

Jan En Hanneke:

Hallo Lieverd,

We zullen de felicitaties overbrengen. Ze leven altijd intens met je mee, maar dat wist je al wel. Wij ook uiteraard. Waarom we nog steeds alles gretig lezen ligt in het feit dat je zo beeldend kunt vertellen, zien alles voor ons. Ook de uitzending op Disc. gezien, en noteren alvast 5 juli, gaan we weer kijken. Je bent daar wel heel erg Pinksterengericht bezig. Sterkte en veel liefs van Jan en Hanneke.

• 13 Juni 2011 - 17:20

Henny En Piet:

Lieve meid, van harte sterke hoor, weet je door God zò gezegend om daar te mogen zijn!!!! Maar oké, soms valt dat niet mee.......ik rijm hihi. Liefs dikke knuffel, dagelijks ben je in onze gebeden!!

• 14 Juni 2011 - 18:12

Angelina:

Lieve Maaike,

Heb vertrouwen in jezelf. Dat geeft zelfvertrouwen!
    Heel veel liefs en sterkte.

Angelina

• 16 Juni 2011 - 10:13

Jan En Gerda:

Hoi lieve Maaike, Fijn je verhaal weer te lezen en we leven mee met al je belevenissen. We zijn blij dat je zoveel kunt beteken voor de mensen daar. We zijn net terug van Biddinghuizen waar we 14 dagen gewerkt hebben. We hebben het goed gehad maar wel erg veel werk. Nu dus even uitrusten. We kijken al weer uit naar je volgende verslag en wensen je God's onmisbare Zegen toe bij alles wat je doet. Liefs van ons.

Verslag uit: Sierra Leone, Freetown

Maaike @ Mercy Ships

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een christelijke organisatie die hoop en genezing wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. Zij doet dit door operaties die in het land zelf niet worden uitgevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Er is op dit moment één schip in de vaart; de ‘Africa Mercy’. Dit schip vaart langs verschillende West-Afrikaanse landen en ligt daar dan een aantal maanden in de haven om de mensen te ontvangen. Het was voor mij sindsdien een droom om op zo’n schip te kunnen werken.
Ik geloof dat we als kinderen van God mogen dromen en dat God de verlangens die we hebben, wil gebruiken. Ik heb een lange tijd in de leugen geloofd dat iedereen toch wel zoiets zou willen en dat ik daar niet goed genoeg voor was. Maar voor God zijn we wel goed genoeg. U bent uniek en ik ben uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten en mogelijkheden, Hij wil die juist gebruiken. Ik ontdekte hierin Gods hart en besefte dat ik deze ‘droom’ mocht gaan nastreven.
Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane Heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij.
Op 20 september ben ik door Evangelische Gemeente Jozua uitgezonden worden als zendeling. Op 2 oktober ben ik naar Benin gevlogen om een paar dagen later te beginnen met mijn werkzaamheden als verpleegkundige.
Het schip ligt tot half december nog in de haven van Cotonou, Benin.
Het werk is op vrijwillige basis met kosten voor voedsel en onderdak op eigen rekening, dit geldt voor alle medewerkers. Hierdoor kunnen alle operaties gratis gedaan worden!
Mocht u een (kleine) financiele bijdrage willen leveren, dan kunt u mij sponsoren door uw gift over te maken op de zendingsrekening van Jozua (te Dordrecht) ING-bank nummer 78.75.162, t.a.v. Maaike Rademaker. Deze gift is belastingaftrekbaar.
Eventueel kunt u gebruik maken van mijn persoonlijke rekeningnummer 41.88.63.806, M. Rademaker.

Maar wat ik aan support vooral belangrijk vind, is mensen die biddend achter mij staan. Ik wil u vrijmoedig vragen om uw gebed voor het werk en kracht, wijsheid en liefde voor mij persoonlijk.
P.S.
Alle berichten op deze website zijn mijn persoonlijke beleving en bevatten mijn eigen ervaringen, conclusies en mening. De beschreven verhalen bevatten niet de visie van Mercy Ships als organisatie.

22 Juli 2012

Tenerife

16 Juni 2012

Vertrek uit Lome
Maaike

Alles wat je wilt weten.... Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een organisatie die hoop wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. De manier waarop dit wordt gedaan is door middel van operaties die in het land zelf niet uit worden gevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Daarnaast wordt er praktische hulp geboden in het land zelf en worden mensen geschoold om het eigen land verder op te bouwen. Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij. Ik wil dan ook graag de komende twee jaar op de 'Africa Mercy' gaan werken als verpleegkundige. Meer info over de organisatie: www.mercyships.nl (en engelse site www.ms-information.org) In de zomer van 2009 heb ik een zgn. Gateway Course van de Mercy Ships gevolgd. Hier heb ik de nodige voorbereiding voor het werken en leven aan boord van de 'Africa Mercy' gehad. Op 20 september ben ik vanuit E.G. Jozua uitgezegend als zendeling, waarna ik op 2 oktober naar Benin ben gevlogen. Het uitzenden betekent dat ik onderdeel blijf van de gemeente en dat er vanuit de gemeente voor mij wordt gebeden. Daarnaast is het mogelijk om via een rekeningnummer van de gemeente mij financieel te ondersteunen Het rekeningnummer van de gemeente is 78.75.162 (ING), vermeld bij uw donatie dat het t.a.v. Maaike Rademaker is. Uw gift is dan belastingaftrekbaar. Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Maaike Rademaker MS Holland – Mercy Ships M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar West-Afrika varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en draai ik op voor die kosten) Gewone brieven en kaarten kunnen wel zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Mercy Ships telt op het moment ruim 800 fulltime vrijwilligers. Zo'n 450 van hen wonen en werken op een schip, de anderen op één van de kantoren in diverse landen of een basis in Sierra Leone. Ieder van hen zorgt zelf voor het verzamelen van een kring van sponsors om in het levensonderhoud te voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind is ondersteuning in gebed en het onderhouden van contact met 'het thuisfront'. Ik vind het leuk om reacties te lezen ('k zal er niet altijd op reageren vrees ik), dus voel je vrij om een berichtje op deze site achter te laten! Blessings Maaike

Actief sinds 08 Sept. 2006