nog een dagje relaxen - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu nog een dagje relaxen - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu

nog een dagje relaxen

Blijf op de hoogte en volg Maaike

05 Oktober 2009 | Benin, Cotonou

Wat een luxe zeg, morgen gaat het echt beginnen, maar vandaag had ik nog een dagje vrij.
De groep die vrijdag is gearriveerd was zo groot dat niet iedereen op maandag kon beginnen, dus morgen start ik met de introductie van het echte werk.
Vandaag zowaar de eerste latte met peppermint voor zo'n 60 cent gedronken. Tja, k moest het toch een keer proberen en even terugdenken aan schiphol :-)
Gisteren had ik echt super geslapen en was al vrij vroeg wakker. Aangezien ik had gehoord dat er een groep is die 's ochtends gaat hardlopen over de pier, heb ik vol goede moed mijn sportspul aangetrokken en was op weg naar buiten... maar er liep helemaal niemand. Toen besloot ik naar de gymzaal te gaan, daar staat een hometrainer en een roeiapparaat, k dacht dat dat ook wel voor de nodige beweging zou zorgen, maar dan moet je die gymzaal dus wel kunnen vinden.
Na enig op en neer lopen wist ik het echt niet te vinden. Ik wist zeker dat het op dek 2 zou zijn (dat was ook echt zo) maar ik kwam niet verder dan dek 3 en kon echt geen enkele trap naar dek 2 vinden.
Bij de receptie zat een 'oude bekende' va de gateway training. Zij was klaar met haar nachtdienst en zou wat ontbijten en me dan de gymzaal laten zien. Zo gezegd, zo gedaan.
Vanochtend ben ik weer naar dek 2 gegaan in de volle overtuiging dat ik het nu wel zelf zou kunnen vinden, met een klein beetje hulp was het nu makkelijker :-S

Zondagochtend ben ik naar de dienst in het ziekenhuis gegaan, het was frans-engels en qua volume afrikaans :-D maar qua tijd erg westers, precies een uurtje.
Het was leuk om op de afdeling te zijn, iedereen zat op de bedden van patienten, er werd gedanst, gezongen en geklapt.
Volgende week ben ik van plan om een kerk ergens in Cotonou te bezoeken, zal ook wel interessant zijn ;-)

Gisteravond was er een ontmoeting met alle Nederlanders die aan boord zijn, het is een flinke groep van ruim twintig man als het een beetje mag schatten. k Heb uitgebreid gekletst met Esther, mijn buddy, dat was echt gezellig. Na afloop ben ik met haar meegegaan om nog een filmpje te kijken bij wat meiden op de kamer.

Vanmiddag ben ik met een Deens meisje, ook verpleegkundige en vrijdag gearriveerd, door de stad gaan wandelen. Af en toe werden we nageroepen; yovo yovo... wat zoveel wil zeggen als blanke.
Er lopen mensen rond met een grote varieteit van producten op hun hoofd, alle winkels zijn uitgestald op straat, we zagen ook een auto langsrijden met een stuk of 20 levende kippen op het dak gebonden.
Het lukt me ff niet om mijn foto's op de site te zetten, maar k heb even wat van de site van Mercy Ships gehaald om toch een beeld te geven.

Ik was van plan mijn stukjes kort te houden, er is nog veel meer te beschrijven, maar dat komt een andere keer wel, het moet ook een beetje leesbaar blijven.

Bedankt voor alle leuke reacties en jullie support!

Blessings
Maaike

P.S. k heb die 422 dagen nu volgens mij aangepast... sorry siep

• 05 Oktober 2009 - 15:32

Marjolein:

Wow, wat écht! Nou, je hebt, ondanks dat je die sportzaal niet kon vinden, wél je beweging gehad. En het klinkt alsof je je helemaal thuis gaat voelen daar. Geweldig!
    Veel liefs,
    Tom, Marjolein
    Jeffrey en Mirjam

• 05 Oktober 2009 - 16:55

Wilma:

ik weet zeker over een jaartje weet je de gymzaal helemaal alleen te vinden....
    Fijn dat je zo veel te zien, en te vertellen hebt.
    Hier gaat alles ook gewoon zo zijn gangetje. Het laatste nieuws van B2, Chantal gaat naar de ic op 1 februari. Verder geen nieuws geloof ik, althans mij nog niet bekend. Jeanette komt weer een paar uurtjes in de keuken kijken, gezellig hoor

• 05 Oktober 2009 - 17:08

Marlies:

*Maaike is gelukkig gewoon haarzelf gebleven* - was je niet gewoon te laat voor het hardlopen? ;-)

• 05 Oktober 2009 - 17:34

Mirjam:

Wat cool om te lezen!
    Echt grappig....
    dat je daar kunt verdwalen...inmens schip natuurlijk en tja als je geen ramen hebt!
    Wel lekker dat je eventueel kunt sporten!maar met meer mensen is daar zeker handiger of is t non gevaarlijk?
    en veel nederlanders zeg!

Nou toast maar lekker op je nieuwe fase..met nog een mint latte@starbucks!\XX

• 05 Oktober 2009 - 18:04

Veronica :D:

Suc6 morgen!

...koffie met melk en mint..?

-x- veroon :D

• 05 Oktober 2009 - 19:33

Jani:

hey siepie,
    heerlijk om te lezen, lijkt me zo gek dat je daar steeds verdwaalt! Maar inderdaad, heb je toch je beweging he.
    Hmmm die 700zoveel dagen lijken er inderdaad meer op, jammer hoor, vond het al zo goed te overzien.
    Wat een bijzonder sfeertje zeg, zo'n kerkdienst, heerlijk. Tja dat naroepen, bizar gevoel ook he. En dan die brommertjes... in Nigeria heb ik er ook op gezeten, vréselijk en dan samen met Vic achterop bij een mannetje. Wat ook zo gek is is dat Vic ook tussen auto's door rende met spullen op zn hoofd om te verkopen. t is een hele andere wereld daar in afrika.
    ik ga stoppen , we mailen nog wel even echt binnenkort...
    O ja Chantal en Sani hebben een dochtertje(Luna) en Pastor en Yvette (Rachel) ook.

• 06 Oktober 2009 - 06:41

Gert:

hoi lieverd, ja joh het "luie" leventje zit erop straks. aan het werk, daar was je toch ook voor gekomen. het klinkt inderdaad alsof je je thuis voelt, maar nog wel de weg kwijt. het ziet eruit als "jij" !! grapje. dikke kus pap

• 06 Oktober 2009 - 07:45

Ernestina:

Wat is dit allemaal leuk om te lezen!!
    Ja zal best zoeken zijn allemaal!
    Een man die in het gebedsteam van de Alpha zit, heeft wat jij doet ook weleens gedaan.
    Ik weet even niet de naam van het schip, maar hij vond het ook een geweldige ervaring!
    Het is natuurlijk ook heel mooi werk om te mogen en kunnen doen!!
    Nou meid geniet ervan!

Dikke knuf van Ernestina.

• 06 Oktober 2009 - 08:43

Mirjam:

Tip voor jou als je denkt dat je links moet ga dan gewoon rechts ok? Maar ga je fout dan kom je vast wel ergens op een rotonde een bekende tegen ;-)
    Succes vandaag met werken, mocht je toch voor kinderen moeten zorgen, mag je me bellen, moet vanavond alleen ook werken....

• 06 Oktober 2009 - 10:21

Aleida:

Hey Maake,

Vandaag ben je dan echt begonnen. Zo te horen zijn je eerste dagen goed geweest.. Ik hoop dat je eerste dag ook goed is..

Veel liefs!!

• 06 Oktober 2009 - 18:01

Arjette:

Hoi Verweggiestanner,
    Tklinkt allemaal erg interesant en die foto spreekt boekdelen van die brommer. Tjonge. fanatiek hoor dat je gaat sporten, ik ben begonnen bij fit for free jaja vorige week.
    Hoe was je eerste dag vandaag? vast vol indrukken en informatie. Leuke zeg dat je tussen zoveel mensen en nationaliteiten zit. daar zul je vast veel van leren. Heel veel sterkte en heel veel plezier. Groet Arjette

Verslag uit: Benin, Cotonou

Maaike @ Mercy Ships

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een christelijke organisatie die hoop en genezing wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. Zij doet dit door operaties die in het land zelf niet worden uitgevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Er is op dit moment één schip in de vaart; de ‘Africa Mercy’. Dit schip vaart langs verschillende West-Afrikaanse landen en ligt daar dan een aantal maanden in de haven om de mensen te ontvangen. Het was voor mij sindsdien een droom om op zo’n schip te kunnen werken.
Ik geloof dat we als kinderen van God mogen dromen en dat God de verlangens die we hebben, wil gebruiken. Ik heb een lange tijd in de leugen geloofd dat iedereen toch wel zoiets zou willen en dat ik daar niet goed genoeg voor was. Maar voor God zijn we wel goed genoeg. U bent uniek en ik ben uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten en mogelijkheden, Hij wil die juist gebruiken. Ik ontdekte hierin Gods hart en besefte dat ik deze ‘droom’ mocht gaan nastreven.
Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane Heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij.
Op 20 september ben ik door Evangelische Gemeente Jozua uitgezonden worden als zendeling. Op 2 oktober ben ik naar Benin gevlogen om een paar dagen later te beginnen met mijn werkzaamheden als verpleegkundige.
Het schip ligt tot half december nog in de haven van Cotonou, Benin.
Het werk is op vrijwillige basis met kosten voor voedsel en onderdak op eigen rekening, dit geldt voor alle medewerkers. Hierdoor kunnen alle operaties gratis gedaan worden!
Mocht u een (kleine) financiele bijdrage willen leveren, dan kunt u mij sponsoren door uw gift over te maken op de zendingsrekening van Jozua (te Dordrecht) ING-bank nummer 78.75.162, t.a.v. Maaike Rademaker. Deze gift is belastingaftrekbaar.
Eventueel kunt u gebruik maken van mijn persoonlijke rekeningnummer 41.88.63.806, M. Rademaker.

Maar wat ik aan support vooral belangrijk vind, is mensen die biddend achter mij staan. Ik wil u vrijmoedig vragen om uw gebed voor het werk en kracht, wijsheid en liefde voor mij persoonlijk.
P.S.
Alle berichten op deze website zijn mijn persoonlijke beleving en bevatten mijn eigen ervaringen, conclusies en mening. De beschreven verhalen bevatten niet de visie van Mercy Ships als organisatie.

22 Juli 2012

Tenerife

16 Juni 2012

Vertrek uit Lome
Maaike

Alles wat je wilt weten.... Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een organisatie die hoop wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. De manier waarop dit wordt gedaan is door middel van operaties die in het land zelf niet uit worden gevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Daarnaast wordt er praktische hulp geboden in het land zelf en worden mensen geschoold om het eigen land verder op te bouwen. Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij. Ik wil dan ook graag de komende twee jaar op de 'Africa Mercy' gaan werken als verpleegkundige. Meer info over de organisatie: www.mercyships.nl (en engelse site www.ms-information.org) In de zomer van 2009 heb ik een zgn. Gateway Course van de Mercy Ships gevolgd. Hier heb ik de nodige voorbereiding voor het werken en leven aan boord van de 'Africa Mercy' gehad. Op 20 september ben ik vanuit E.G. Jozua uitgezegend als zendeling, waarna ik op 2 oktober naar Benin ben gevlogen. Het uitzenden betekent dat ik onderdeel blijf van de gemeente en dat er vanuit de gemeente voor mij wordt gebeden. Daarnaast is het mogelijk om via een rekeningnummer van de gemeente mij financieel te ondersteunen Het rekeningnummer van de gemeente is 78.75.162 (ING), vermeld bij uw donatie dat het t.a.v. Maaike Rademaker is. Uw gift is dan belastingaftrekbaar. Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Maaike Rademaker MS Holland – Mercy Ships M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar West-Afrika varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en draai ik op voor die kosten) Gewone brieven en kaarten kunnen wel zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Mercy Ships telt op het moment ruim 800 fulltime vrijwilligers. Zo'n 450 van hen wonen en werken op een schip, de anderen op één van de kantoren in diverse landen of een basis in Sierra Leone. Ieder van hen zorgt zelf voor het verzamelen van een kring van sponsors om in het levensonderhoud te voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind is ondersteuning in gebed en het onderhouden van contact met 'het thuisfront'. Ik vind het leuk om reacties te lezen ('k zal er niet altijd op reageren vrees ik), dus voel je vrij om een berichtje op deze site achter te laten! Blessings Maaike

Actief sinds 08 Sept. 2006