Kaapstad... here we come
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
12 Februari 2011 | Zuid-Afrika, Pretoria
Na uitstel en uitzien, zijn we nu daadwerkelijk onderweg. De laatste dagen voor het varen waren lang en vermoeiend, maar de moeite waard.
De chief mate of eerste officier heeft een geweldig schema gemaakt waarbij er gewisseld wordt tussen dagen op de brug wacht lopen, werken op dek en zowaar dagen vrij. Tot en met maandag ben ik ingeroosterd om op de brug te zijn tussen 8:00 - 12:00 en 20:00 - 24:00. Het is nog steeds niet mijn favoriete manier van werken, maar het uitzicht dat ik dinsdag vrij ben en bij kan slapen geeft heel veel rust. Daarnaast is dit wel de beste dienst, want gedurende de nachtelijke uren kan ik in bed liggen.
Toch is het geheel erg vermoeiend, k ben niet zeeziek, maar heb de eerste twee dagen wel voor de zekerheid tabletten ingenomen. Over het algemeen maken die redelijk slaperig en de nachten zijn korter dan normaal. k Had dan ook ineens 24 nieuwe emails toen ik net voor het eerst sinds 3 dagen in mijn mailbox keek. Alvast mijn excuses voor vertraging in mijn respons!
Op de brug hebben we een goed team en ik leer weer een hoop bij. Ik heb zelfs een boek met studiemateriaal en aftekenlijst gevraagd om mijn stuurbewijs en wellicht een aantal onderdelen van de opleiding tot deck rating af te tekenen.
Nieuwe carriere denk je dan misschien ... en dan zeg ik ja.
Want op de een of andere bijzonder wijze heb ik ook een nieuwe rol in het ziekenhuis geaccepteerd. Met dure woorden omschreven heet het general surgery coordinator. Waar het op neerkomt is dat ik het reilen en zeilen van de algemene chirurgische patienten aanstuur. Het is een nieuwe rol, dus het is nog niet in een vast vormpje gegoten. (voor alle vpk die dit lezen, als je een goed protocol voor de zorg voor hernia inguinalis, umbilicalis en strumectomie weet, dan houd ik me aanbevolen!) Wel betekent het voornamelijk dagdiensten, dagelijks ronde doen met de arts, opname en ontslag coordineren, eerste aanspreekpunt voor de verpleegkundigen op de afdeling zijn en waarschijnlijk nog meer waar ik nu nog geen weet van heb. Best wel spannend allemaal. Ik heb specifiek mensen gevraagd om hiervoor te bidden en ik heb het idee dat dit voor nu de juiste stap is, dus ik ga de uitdaging aan en zie wel (waar het schip strand) :-D
Qua vaarplan... als het goed is komen we zondagmiddag in Kaapstad aan en varen dan na 24 of 48 uur door naar Freetown, Sierra Leone. Dat is dan nog zo'n twee weken varen.
In de eerste weken wordt het dan hard werken on het ziekenhuis er weer te laten uitzien als een ziekenhuis, in de eerste week van maart wordt er een mega screening gedaan en halverwege maart beginnen de eerste operaties.
Ik denk dat ik even richting mijn bed ga voor een middagdutje :-)
wetend dat wie wil, weer op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.
Dikke knuffel &
Blessings
Maaike
12 Februari 2011 - 11:49
Henny En Piet:
Lieve maaik, wat bijzonder:we varen hèhè, eindelijk........ -
12 Februari 2011 - 11:54
Henny:
Hé Maaik, die screening hè, 'khou nu mijn hart al vast voor de mensen die worden afgewezen!!! Wat kan het leven hier op aarde hard zijn..... We bidden om véél, héél veel wijsheid, inzicht en mededogen!!! Alle liefs van ons! -
12 Februari 2011 - 12:01
Gert:
Hoi lieverd,
Goed dat de zaak nu weer in beweging gaat. Dat ronddobberen in een dok is niks. Mooi al je nieuwe ambities en interesses. Ik weet nog wel een goed protocol, maar niet waar jij om vraagt. "k Ben dan ook geen vpk.
Hele dikke kus en goede vaart
PaP -
12 Februari 2011 - 12:02
Sandra:
Hoi lieverd,
Fijn dat jullie eindelijk onderweg zijn! Spannend ook die nieuwe "baan". Ik heb er alle vertrouwen in dat je dat hartstikke goed gaat doen!
Dikke kus,
Sandra -
12 Februari 2011 - 13:25
Jan En Hanneke:
Lieve Maaike,
Nu wordt het ineens wel weer heel spannend allemaal, weer een hoop nieuwe dingen te doen, en dan dat duiken, geweldig lijkt me dat om al die prachtige vissen etc. in levenden lijve te zien. Wij kennen ze alleen van een aquarium. Veel sterkte bij al je toekomstige werk, en we blijven je uiteraard ook hier weer volgen. Behouden vaart en zegen op je werk. Veel liefs Jan en Han. -
12 Februari 2011 - 13:25
Marjolein:
Spannend allemaal, meissie! Maar met jouw moed en Gods zegen gaat het allemaal goed komen!
Liefs,
Marjolein -
12 Februari 2011 - 15:00
Sas:
heee zusje,
wat fijn dat jullie weer aan het varen zijn, heeft ook lang geduurd.
ik heb ook nog wel wat protocollen liggen, maar zoals pap zei niet wat hij vraagt!
als je nog wat lekkere kruiden hebt (mother in low) dan hou ik mee aanbevolen.
we hebben afgelopen week in het bijzonder ervaren hoe onze schoonmoeder in onze mond tot uiting kwam!!!! in het kort gezegd WWWWAAAAATTTTTEEEEERRRRR!!!!!!
je waarschuwingen waren oprecht, maar het is écht heel lekker!!!
lieve zus doe voorzichtig aan, succes met je nieuwe carriere. ben benieuwd hoe het je afgaat!!
tot de volgende keer.
dikke kus van mij -
12 Februari 2011 - 19:44
Angelina:
hoi maaike,
zo te horen word je aardig allround aan boord. Weet je zeker dat dit je laatste jaar is aan boord? Volgens mij kun je hierna zelfs aanmonsteren bij de grote vaart!
Goeie reis en vanaf 14 maart komen ook Ad en consorten de boel in Sierra Leone op stelten zetten.
Liefs en heel veel succes met alle nieuwe ondernemingen.
13 Februari 2011 - 06:33
Merel:
Hoi Maaike,
Goed joh! Ik wens je heel veel succes met je nieuwe 'functie'
Gisteren hebben we een baby-hightea bij Marjanne gehad, was gezellig en lekker. Gaat goed met haar!
Liefs,
Merel -
15 Februari 2011 - 11:16
Mirjam:
Dat klinkt super stoer!
Op alle gebieden nieuwe ontwikkelingen. Ik zal kijken of ik op het erasmus intranet wat protocollen kan vinden, moet eerlijk toegeven dat ik even moet uitzoeken wat het nu precies is.... -
16 Februari 2011 - 16:52
Oma Max:
Lieve Maaike
Even een praatje met je maken.ik ben naar buiten geweest.
De sneeuwklokjes bloeien al,en de bomen staan volop in de knop.
Geweldig,ik ben maanden niet naar buiten geweest. 't was een Godswonder.
Wat fijn dat jullie nu eindelijk varen.
Goede reis en een behouden vaart.
Dikke kus van oma max -
12 Maart 2011 - 21:02
Mercy Ships België:
goede vaart vanwege luc dekesel, mercy ships belgië