hippo-weekend - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu hippo-weekend - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu

hippo-weekend

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

30 November 2009 | Benin, Cotonou

’t Is alweer snel een nieuw berichtje. Maar ik wilde toch graag m’n belevenissen van de afgelopen dagen delen.
Het weekendje weg was heerlijk. Wel inderdaad de BBQ bij de Nederlandse ambassade gemist. Ik begreep van degenen die geweest waren dat het een gezellige, maar warme middag/ avond is geweest.
K moet zeggen dat ik geen spijt heb van mijn keuze om lekker een eindje Benin in te reizen. Voor de google earth zoekers… we zijn naar Dassa gereden en op de terugweg langs Abomey gegaan.

Het wegdek was redelijk goed en ik heb echt genoten van al het groen. Het regenseizoen is nu zo’n beetje afgelopen en alles staat volop in bloei en is groen. Dat was dus echt wel genieten! Na een rit van zo’n 4 uurtjes waren we op de plaats van bestemming en hebben we onze tassen in de herberg gedropt. In de tuin van de herberg onze zelf meegebrachte lunch genuttigd en daarna op onderzoek. Met acht blanke, voornamelijk blonde meiden door een Afrikaans stadje… das interessant :-D

We hadden van anderen die al eens in Dassa waren geweest wat tips gekregen, dus wij op naar de katholieke kerk die we op de heenweg hadden gezien. Achter dat gebouw zou een soort korte wandeling met aanduidingen zijn. Het gebied bestaat uit verschillende rotsen, heuvels en bergen. Wij dus de rotsformatie achter de kerk beklommen en bijna boven zijn we neergeploft op een grote rots, waar we schaduw hadden van de bomen, de vlinders vrolijk rondvlogen en m’n brownies erg lekker smaakten :-) . We hebben echt leuke, serieuze gesprekken gehad. Het was echt een tijd van ontspanning en genieten van de natuur, heerlijk!

De volgende ochtend zouden we om 6 uur (ja dat lees je goed…. op een vrije dag!!!) naar een verder gelegen plaats gaan waar we een met een boot een tocht zouden maken en een zeer kleine kans hadden om nijlpaarden te zien. Na een Afrikaanse 15 minuten (lees ruim een uur) zaten we uiteindelijk toch echt in een uitgeholde boomstam die als boot diende. We hadden best wel vertrouwen in dit transportmiddel, want we hadden gezien dat de lokale bevolking zelfs de motor meenam in de boomstam om aan de andere kant van de rivier te komen (foto’s en wellicht filmpjes maken meer duidelijk). Na een half uurtje varen waren we er bijna van verzekerd dat we echt geen nijlpaarden zouden zien en toen… toen waren ze er gewoon! Echt zo SUPER! Ik voel me echt heel erg bevoorrecht. Het was zo gaaf om die enorme beesten (vanaf een veilige afstand) te zien en te horen. Nijlpaarden zijn officieel gezien best gevaar, we zijn dus niet te dichtbij gekomen. Maar het was zo bijzonder om echte nijlpaarden te zien in het wild. Echt, ik blijf het zo gaaf vinden… maar die boodschap hebben jullie inmiddels wel begrepen… sorry. Het is gewoon super!

Op de terugweg een klein motorprobleempje, maar onze chauffeur haalde een deel van de motor uit elkaar, zette hem weer in elkaar, wij stiekem gebeden en voila… daar gingen we weer.

Vandaag heb ik mijn eerste dag op het dek gehad, heerlijk zweten, hard werken. Veel wachten, maar ook lekker aan touwen sjorren, containers van de wal op het dek en in het laadruim plaatsen, enge trappetjes op en af klimmen… leuk! En zoals het een goede matroos betaamt… aan het einde het dek aangeveegd. Net echt ;-)

Ik ga zeker proberen zo wat foto’s bij het verhaal te vinden. Bedankt voor al jullie reacties en bemoedigingen!
O... en het is niet om jullie de ogen uit te steken. De website heeft zelf besloten om de temperatuur te vermelden. Het helpt me wel bij het verklaren van m'n doorweekte t-shirt vandaag ;-)

Dikke knuffel &
Blessings
Maaike

• 30 November 2009 - 19:01

Peter (PP):

Wat schreven we ook al weer
    Eersie. Dat is toch een een lange tijd geleden dat ik dit kon schrijven.

• 30 November 2009 - 19:04

Peter (PP):

Het blijft leuk om je zo te volgen. Soms heel hard werken en dan weer kunnen genieten van je rust.
    En dan paarden in de Nijl zien. En die bood waarvan de motor het niet doet. Gaaf zeg het lijkt wel Australië daar had je ook iets met een motor. Deze zat dan wel in een auto, maar toch.
    En je T shirt kan je wassen hoor.

Groetjes
    PP

• 30 November 2009 - 19:27

Roel:

Zo hee, dat zijn een hoop interessante dingen die je weer doet. Ik moet bekennen dat ik nu pas aan je denk (shame on me) en heb eerlijk gezegd geen zin om al die andere berichten te lezen (more shame on me). Is natuurlijk allemaal te wijten aan de studie ;).

Ter zake: Ik heb wel een beetje het idee dat jij alleen maar reist. Ik vond die 8(?) maanden in Australie/NZ al genoeg. EN nu 2 jaar (!), pff. Over drie jaar ga je zeker weer een reis maken, maar dan van 5 jaar. Nog meer zweetdruppeltjes voor de trouwe reageermensjes in NL en dat allemaal voor jou... :)

Leuk dat je nijlpaardjes hebt gezien. Idd heel gevaarlijk en het zal best wel machtig zijn om die beesten in het wild te zien.

Trouwens over het weer. Het gaat hier morgennacht vriezen...denk jij dan maar aan je lekkere zonnige daagjes.

Groet,
    Roel

• 30 November 2009 - 19:28

Roel:

Kinderachtig, maar traditiegetrouw:

Tweedeuh!

• 30 November 2009 - 19:33

Maaike:

Thanx PP (vooral de tip voor m'n t-shirt... misschien willen mensen dan wel weer naast me zitten tijdens de lunch ;-) )

• 30 November 2009 - 19:40

Veronica :D :

Ha Maaike,

Vandaag even een korte reactie; net terug van studiedag... ben best wel brak...

Mooie foto's en filmpje bij een mooi verhaal: Net een natuurdoc!

Heel veel liefs,

Veroon

• 30 November 2009 - 19:40

Jani:

O wat dichtbij!!! Het komt ook dichtbij, nog 3 weekjes, dan zijn we in elk geval op hetzelfde continent, hoewel tenerife wel ver is!
    Dat hotelkamertje ziet er super uit zeg! Zwaar leven heb je toch.
    Dat wegdek, valt wel mee toch hahaha

• 30 November 2009 - 19:45

Jani:

O de filmpjes... heerlijk dat verkeer, ik kan niet wachten, lekkere palmboompjes hmmm. Die hippo's... cool hoor

• 30 November 2009 - 20:13

Gert:

Hoi lieverd. Zal wel m'n truttige ouderdom zijn, maar ik ben blij dat je weer heelhuids terug bent. Heb het afgelopen weekend vaak aan je gedacht: wat zou ze nu aan het doen zijn, welke avonturen beleeft Maaike en zo. Variant op: zal je niet te ver de jungle in gaan? Kom op joh, schrobben dat dek, net zo lang tot het blinkt en je je haar erin kunt kammen.

Pap

• 30 November 2009 - 20:29

Sas:

hee maaik,

het ziet er echt geweldig uit!
    het lijkt me zooooo gaaf om een nijlpaard te zien!! super gewoon...

heel veel succes met de overtoch en als matroos, je kunt het!! nu nog zo´n mooi pakje aan en het lijkt net echt...

dikke kus vanuit het koude nederland!

• 30 November 2009 - 20:31

Sas:

goed bezig roel!!!
    je bent het nog niet vergeten....hihi

• 30 November 2009 - 22:03

Laura:

Wat gaaf zeg, die nijlpaarden! Leuk om je zo te zien genieten!!
    Kus, Laura

• 01 December 2009 - 04:35

Mirjam:

13de ofzo???

Ach de oude bekende onder ons kent ons wel.
    Zeg, die boot die zo scheef in dat water ligt...klopt dat??? Of hebben jullie daar ook onder gedoken???
    doei zwoepie, ik ben bezig met de nachten, die heb jij nu ff niet meer...ZALIG...of doe je aan nachtduiken??
    doeidoei

• 01 December 2009 - 08:29

Ernestina:

He wat een belevenissen allemaal weer!! Super!
    En jij als matroos!!
    Ben ik vroeger ook nog geweest!!!

Lieve groet van Ernestina

• 01 December 2009 - 11:46

Danielle:

Hé, Maaike,
    Wat een gave kamer is dat zeg...!
    Echt super dat je Hippo's hebt gezien. Ik weet wat het is om ze real-life te zien. Voor mij is het nu zeker 10 jaar geleden, maar de herinnering is nog heel levend.

Matroos, geniet ervan.

Veel liefs, Daniëlle

• 04 December 2009 - 11:11

Afke:

Ha die Maaike,
    Het begrip 'motorboot' krijgt weer een heel andere invulling. Fantastisch wat je allemaal beleeft. Mooi, spannend, vermoeiend, leerzaam, eng. Het zijn zomaar wat woorden die in me opkomen. Mooie verhalen, mooie foto's. Zo blijven we bij je.

Groeten,

Afke

Verslag uit: Benin, Cotonou

Maaike @ Mercy Ships

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een christelijke organisatie die hoop en genezing wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. Zij doet dit door operaties die in het land zelf niet worden uitgevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Er is op dit moment één schip in de vaart; de ‘Africa Mercy’. Dit schip vaart langs verschillende West-Afrikaanse landen en ligt daar dan een aantal maanden in de haven om de mensen te ontvangen. Het was voor mij sindsdien een droom om op zo’n schip te kunnen werken.
Ik geloof dat we als kinderen van God mogen dromen en dat God de verlangens die we hebben, wil gebruiken. Ik heb een lange tijd in de leugen geloofd dat iedereen toch wel zoiets zou willen en dat ik daar niet goed genoeg voor was. Maar voor God zijn we wel goed genoeg. U bent uniek en ik ben uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten en mogelijkheden, Hij wil die juist gebruiken. Ik ontdekte hierin Gods hart en besefte dat ik deze ‘droom’ mocht gaan nastreven.
Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane Heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij.
Op 20 september ben ik door Evangelische Gemeente Jozua uitgezonden worden als zendeling. Op 2 oktober ben ik naar Benin gevlogen om een paar dagen later te beginnen met mijn werkzaamheden als verpleegkundige.
Het schip ligt tot half december nog in de haven van Cotonou, Benin.
Het werk is op vrijwillige basis met kosten voor voedsel en onderdak op eigen rekening, dit geldt voor alle medewerkers. Hierdoor kunnen alle operaties gratis gedaan worden!
Mocht u een (kleine) financiele bijdrage willen leveren, dan kunt u mij sponsoren door uw gift over te maken op de zendingsrekening van Jozua (te Dordrecht) ING-bank nummer 78.75.162, t.a.v. Maaike Rademaker. Deze gift is belastingaftrekbaar.
Eventueel kunt u gebruik maken van mijn persoonlijke rekeningnummer 41.88.63.806, M. Rademaker.

Maar wat ik aan support vooral belangrijk vind, is mensen die biddend achter mij staan. Ik wil u vrijmoedig vragen om uw gebed voor het werk en kracht, wijsheid en liefde voor mij persoonlijk.
P.S.
Alle berichten op deze website zijn mijn persoonlijke beleving en bevatten mijn eigen ervaringen, conclusies en mening. De beschreven verhalen bevatten niet de visie van Mercy Ships als organisatie.

22 Juli 2012

Tenerife

16 Juni 2012

Vertrek uit Lome
Maaike

Alles wat je wilt weten.... Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een organisatie die hoop wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. De manier waarop dit wordt gedaan is door middel van operaties die in het land zelf niet uit worden gevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Daarnaast wordt er praktische hulp geboden in het land zelf en worden mensen geschoold om het eigen land verder op te bouwen. Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij. Ik wil dan ook graag de komende twee jaar op de 'Africa Mercy' gaan werken als verpleegkundige. Meer info over de organisatie: www.mercyships.nl (en engelse site www.ms-information.org) In de zomer van 2009 heb ik een zgn. Gateway Course van de Mercy Ships gevolgd. Hier heb ik de nodige voorbereiding voor het werken en leven aan boord van de 'Africa Mercy' gehad. Op 20 september ben ik vanuit E.G. Jozua uitgezegend als zendeling, waarna ik op 2 oktober naar Benin ben gevlogen. Het uitzenden betekent dat ik onderdeel blijf van de gemeente en dat er vanuit de gemeente voor mij wordt gebeden. Daarnaast is het mogelijk om via een rekeningnummer van de gemeente mij financieel te ondersteunen Het rekeningnummer van de gemeente is 78.75.162 (ING), vermeld bij uw donatie dat het t.a.v. Maaike Rademaker is. Uw gift is dan belastingaftrekbaar. Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Maaike Rademaker MS Holland – Mercy Ships M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar West-Afrika varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en draai ik op voor die kosten) Gewone brieven en kaarten kunnen wel zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Mercy Ships telt op het moment ruim 800 fulltime vrijwilligers. Zo'n 450 van hen wonen en werken op een schip, de anderen op één van de kantoren in diverse landen of een basis in Sierra Leone. Ieder van hen zorgt zelf voor het verzamelen van een kring van sponsors om in het levensonderhoud te voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind is ondersteuning in gebed en het onderhouden van contact met 'het thuisfront'. Ik vind het leuk om reacties te lezen ('k zal er niet altijd op reageren vrees ik), dus voel je vrij om een berichtje op deze site achter te laten! Blessings Maaike

Actief sinds 08 Sept. 2006