vaarwel Togo - Reisverslag uit Lomé, Togo van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu vaarwel Togo - Reisverslag uit Lomé, Togo van Maaike Rademaker - WaarBenJij.nu

vaarwel Togo

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

14 Augustus 2010 | Togo, Lomé

Met grote schaamte de volgende update. Sorry dat de frequentie lager ligt. Voor updates met veel foto’s verwijs ik weer naar de site van Tom. Hij heeft in de afgelopen paar dagen drie updates geplaatst. http://tombradley.wordpress.com/
Helaas gaat Tom morgen weg, we zijn vanavond voor het laatst met z’n drieen Lome in geweest. Datum en tijd van vertrek zijn niet bevestigd, maar we zullen binnen de komende 48 uur vertrekken vanuit Lome.
Ik ben vorige week al overgeplaatst naar dek, maar heb vooral in het ziekenhuis geholpen. Het was echt een heel project en ik heb samen met de overgebleven andere verpleegkundigen keihard gewerkt om alles vast te zetten en hopelijk ervoor te zorgen dat alle dure machines en materialen niet omvallen en kapotgaan tijdens de vaart.
De voorspelling is dat we de eerste dagen een ruige zee kunnen verwachten en dan een aantal dagen kalm water met aan het einde van de rit weer vrij ruige zee rondom Kaap de Goede Hoop. Ik ben erg benieuwd!
Ik zal in een komende blog wat uitgebreider ingaan op de plannen voor de komende periode. Er staan leuke dingen op het programma. Een van de dingen waar ik erg naar uitzie is straks de wacht op de brug. Tijdens het varen van Benin naar Tenerife naar Togo heb ik op dek gewerkt, maar was ik niet ingedeeld om wacht te doen. Voor zover ik het nu begrijp zijn er 4 man op een wacht. Een officier, een man aan het stuur (of roer of hoe je dat ook noemt) en twee man op de uitkijk. Ik zal van 4:00 tot 8:00 en van 16:00 tot 20:00 wacht hebben. Het is 7 dagen per week werk en ook dit weekend gewerkt, maar ik zie er wel naar uit om allerlei nieuwe dingen te leren en te doen. Zoals gezegd, snel een update over verdere plannen en ik zal dan ook zeker laten weten hoe het is om als pleeg het roer te staan :-)

Een hele dikke knuffel &
Blessings
Maaike

• 15 Augustus 2010 - 00:08

Margit En Mireille:

Ha die Maaike,
    Mooie foto'S!!
    We zitten ons te vervelen in de nachtdienst. Ja, ja....dat kan ook nog op B2! Margit gaat zo denk ik met een laken op mijn rug door de gang hangen. Wie weet wie we tegen komen. De bewaker of Peter R de V..... We gaan figureren voor Peter R. Niet doorvertellen hoor.....Is strikt geheim natuurlijk!!!
    Misschien kom je ons nog wel ergens tegen.En ben je trots dat je ons kent ha, ha ,ha......

Goede reis en hou alles binnen boort he?
    Groetjes Margit en Mireille

• 15 Augustus 2010 - 05:28

Sjaak..:

Goeie morgen Maaike,

Fijn om te lezen. Best wel spannende dingen. Op wacht staan, verantwoordelijk zijn dat de boot de goede koers blijft varen, nieuwe dingen leren,
    Kortom, (naast het intentieve en mooie werk) geniet er maar van!
    Groeten,
    Sjaak.

• 15 Augustus 2010 - 05:45

Marjolein:

Wat spannend weer allemaal! We wensen jou en je collega's een behouden vaart en alle goeds voor onderweg.

Liefs,
    Tom, Marjolein
    Jeffrey en Mirjam

• 15 Augustus 2010 - 09:34

Sandra:

Fijn je weer te lezen! Wel blijven schrijven, he!

Tiny en Steven zijn sinds donderdag weer bij ons...heerlijk een beetje Afrika in huis! :)

Miss you,
    Sandra

• 15 Augustus 2010 - 09:37

Gert:

Ha lieve Maaike,

Ben heel benieuwd naar iets wat jij planning noemt.(lol)Ik ens je een heel goede reis met een hoop ik niet zo ruige zee. Maar iedereen weet dat het rond de Kaap wel eens wil spoken.

Gods zegen en tot gauw.

Hel dikke kus van Pap

• 15 Augustus 2010 - 13:16

Veronica :D:

Hey Maaike,

Grappig; ik begon me al af te vragen waar je bleef... Maarre, ik zal de laatste zijn die iets zal zeggen van een langere radiostilte.

Alvast een behouden vaart toegewenst. Geniet van je nieuwe taken. Maaike aan 't roer... Dapper van ze :D

Oh trouwens, het kan zijn dat de komende maand een reactie van mij uit blijft op eventuele blogjes van jou: René en ik vertrekken binnenkort voor een maand naar Azië. Geen idee of en wanneer ik dan de gelegenheid heb om te internetten!!!

Dikke kus en goede reis,

Veronica :D

• 15 Augustus 2010 - 14:56

Mirjam:

Ha Maaike

Dat klinkt erg spannend, wel heerlijk die afwisseling!
    Doe voorzichtig en een behouden vaart!

• 15 Augustus 2010 - 18:25

Marcel:

Ha Maaike,
    goed om weer ns wat van je te vernemen! je raakt wel doorkneed in alles op zo`n schip zeg! zelf jij achter een roer... over 2 dagen vertrekken wij -al sturend met een stuur () met de VW-buscamper naar Midden-Spanje/Portugal/Pyreneeën enz. voor een vier weekse vakantie. we gaan ervan uit dat daar de zon schijnt. ik hoop weer wat van je te vernemen ondertussen.Shalom, hartelijke groet,

• 15 Augustus 2010 - 19:05

Henny:

Hoi lieve Maaik, eindelijk, eindelijk een levensteken.... daar ging ik nl aan twijfelen! Heb Jani ook al ingeschakeld maar dat hielp niet Maar ik begrijp het wel hoor! Liefs van ons en een dikke knuffel!

• 16 Augustus 2010 - 07:18

Arjette:

He, Maaike, leuk he al die nieuwe dingen die komen en die je weer nieuwe inzichten geven.
    En ervaring. Ik heb zaterdag,20 mensen uit de smokey mauntains gedoopt. Dat was ook echt kikken, kano naar de vulkaan en in een soort kabelkar, allen wordt ik soms een beetje maf van al die mensen en dat geluid en gezeur aan je hoofd dat ze wat willen verkopen of hebben. Maar ja dat is de cultuur, vanmorgen mee naar de gynacoloog, dat ken jij vast ook, dat is ook wel grappig hier. Nou ik schrijf wel weer een update. Geeft niets dat je af en toe niet in de lucht ben hoor,dat kan toch soms?
    Je bent wel in onze gedachten. Groet Arjette

• 17 Augustus 2010 - 10:17

Susanne:

Ongelovelijk wat een prachtige foto's kan die Tom Bradley maken zeg! Dat is echt een gave van hem, super mooi!Meid, goed dat je allemaal leuke dingen te wachten staat! Geniet met volle teugen ... hier gaat het gewone leven gewoon maar door! haha. Nou ja, al is mijn leven over het algemeen nog wel spannend genoeg met alle ontwikkelingen! Wij zijn net terug uit Zuid Afrika wat ook een hele belevenis was. Wel anders dan je eigen outreach wanneer je teamleider bent! Heb wel respect voor Bas en Michel gekregen, haha!

Veel zegen meid!

Liefs

Verslag uit: Togo, Lomé

Maaike @ Mercy Ships

Ruim 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een christelijke organisatie die hoop en genezing wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. Zij doet dit door operaties die in het land zelf niet worden uitgevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Er is op dit moment één schip in de vaart; de ‘Africa Mercy’. Dit schip vaart langs verschillende West-Afrikaanse landen en ligt daar dan een aantal maanden in de haven om de mensen te ontvangen. Het was voor mij sindsdien een droom om op zo’n schip te kunnen werken.
Ik geloof dat we als kinderen van God mogen dromen en dat God de verlangens die we hebben, wil gebruiken. Ik heb een lange tijd in de leugen geloofd dat iedereen toch wel zoiets zou willen en dat ik daar niet goed genoeg voor was. Maar voor God zijn we wel goed genoeg. U bent uniek en ik ben uniek. We hebben allemaal onze eigen talenten en mogelijkheden, Hij wil die juist gebruiken. Ik ontdekte hierin Gods hart en besefte dat ik deze ‘droom’ mocht gaan nastreven.
Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane Heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij.
Op 20 september ben ik door Evangelische Gemeente Jozua uitgezonden worden als zendeling. Op 2 oktober ben ik naar Benin gevlogen om een paar dagen later te beginnen met mijn werkzaamheden als verpleegkundige.
Het schip ligt tot half december nog in de haven van Cotonou, Benin.
Het werk is op vrijwillige basis met kosten voor voedsel en onderdak op eigen rekening, dit geldt voor alle medewerkers. Hierdoor kunnen alle operaties gratis gedaan worden!
Mocht u een (kleine) financiele bijdrage willen leveren, dan kunt u mij sponsoren door uw gift over te maken op de zendingsrekening van Jozua (te Dordrecht) ING-bank nummer 78.75.162, t.a.v. Maaike Rademaker. Deze gift is belastingaftrekbaar.
Eventueel kunt u gebruik maken van mijn persoonlijke rekeningnummer 41.88.63.806, M. Rademaker.

Maar wat ik aan support vooral belangrijk vind, is mensen die biddend achter mij staan. Ik wil u vrijmoedig vragen om uw gebed voor het werk en kracht, wijsheid en liefde voor mij persoonlijk.
P.S.
Alle berichten op deze website zijn mijn persoonlijke beleving en bevatten mijn eigen ervaringen, conclusies en mening. De beschreven verhalen bevatten niet de visie van Mercy Ships als organisatie.

22 Juli 2012

Tenerife

16 Juni 2012

Vertrek uit Lome
Maaike

Alles wat je wilt weten.... Al meer dan 10 jaar geleden kwam ik in aanraking met de Mercy Ships, een organisatie die hoop wil brengen aan de zieken en allerarmsten van de wereld. De manier waarop dit wordt gedaan is door middel van operaties die in het land zelf niet uit worden gevoerd of onbetaalbaar zijn voor de bevolking, gratis te verrichten op een schip dat ingericht is als ziekenhuis. Daarnaast wordt er praktische hulp geboden in het land zelf en worden mensen geschoold om het eigen land verder op te bouwen. Het praktisch toepassen van mijn geloof in de opgestane heer Jezus is iets wat ik graag doe. Wat dat betreft past het werk van de Mercy Ships erg goed bij mij. Ik wil dan ook graag de komende twee jaar op de 'Africa Mercy' gaan werken als verpleegkundige. Meer info over de organisatie: www.mercyships.nl (en engelse site www.ms-information.org) In de zomer van 2009 heb ik een zgn. Gateway Course van de Mercy Ships gevolgd. Hier heb ik de nodige voorbereiding voor het werken en leven aan boord van de 'Africa Mercy' gehad. Op 20 september ben ik vanuit E.G. Jozua uitgezegend als zendeling, waarna ik op 2 oktober naar Benin ben gevlogen. Het uitzenden betekent dat ik onderdeel blijf van de gemeente en dat er vanuit de gemeente voor mij wordt gebeden. Daarnaast is het mogelijk om via een rekeningnummer van de gemeente mij financieel te ondersteunen Het rekeningnummer van de gemeente is 78.75.162 (ING), vermeld bij uw donatie dat het t.a.v. Maaike Rademaker is. Uw gift is dan belastingaftrekbaar. Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Maaike Rademaker MS Holland – Mercy Ships M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar West-Afrika varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en draai ik op voor die kosten) Gewone brieven en kaarten kunnen wel zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Mercy Ships telt op het moment ruim 800 fulltime vrijwilligers. Zo'n 450 van hen wonen en werken op een schip, de anderen op één van de kantoren in diverse landen of een basis in Sierra Leone. Ieder van hen zorgt zelf voor het verzamelen van een kring van sponsors om in het levensonderhoud te voorzien. Wat ik vooral belangrijk vind is ondersteuning in gebed en het onderhouden van contact met 'het thuisfront'. Ik vind het leuk om reacties te lezen ('k zal er niet altijd op reageren vrees ik), dus voel je vrij om een berichtje op deze site achter te laten! Blessings Maaike

Actief sinds 08 Sept. 2006