dobberen...
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
12 December 2009 | Liberië, Monrovia
De dag van vertrek was echt keihard werken, maar wel echt interessant. De laatste auto laden en verankeren, alle lijnen binnenhalen en vergezeld door een pilote de haven uit. Op de kade stonden een aantal van de vrijwilligers die de hele periode met Mercy Ships hadden gewerkt te zwaaien, wel bijzonder hoor.
Inmiddels zitten we al zo’n 4 dagen op zee. Alleen maar water en lucht om ons heen en heel soms een ander schip.
Maar er is meer… we krijgen af en toe een traktatie… een kleine glimps van Gods creativiteit. De eerste avond op zee al zagen we een waterhoos en niet lang daarna werd aangekondigd dat er dolfijnen te zien waren en even later werden er walvissen gespot, met als afsluiting een mooie regenboog en een geweldige zonsondergang.
We hebben al meerdere keren dolfijnen voor en rondom het schip zien zwemmen, springen en Dolfinarium-achtige trucs zien doen. De laatste groep die we zagen was echt een grote groep met heel wat kleintjes. Die lijken aan een grotere (vader of moeder)dolfijn vastgeplakt te zitten. Echt precies dezelfde bewegingen, zonder tegen elkaar aan te zwemmen. Gaaf!
Gisteravond waren we langs Liberia aan t varen en we zullen Liberia nu zo’n beetje voorbij zijn. Om geen grote piratenmagneet te zijn, wordt er in het algemeen medegedeeld waar we zo’n beetje zijn.
Voor de kaartlezers onder jullie. Het is duidelijk voelbaar dat we uit de ‘beschutting’ van de West-Afrika wegvaren en we meer te maken hebben met een soort noordelijke tegenwind en een bepaalde stroming in het water (stream of Guinee??), wat voor meer golfslag zorgt. Maar voor de zusters onder u… ik houd al mijn eten netjes binnen :-D (k heb info hierover gevonden op http://mediatheek.thinkquest.nl/~ll055/waternl/streams.htm)
Verder moet ik zeggen dat ik het afgelopen week ineens echt even had gehad. Dat heb je wel eens…. Maar dan zoek je gewoon even niemand op. Dat is niet echt mogelijk hier en de laatste dagen is even van het schip afgaan ook niet echt aan te raden :-S
Ik merk dat ik toch wel met mezelf en mijn totaal anders denkende collega’s kan botsen. Het is pittig, maar ik merk dat ik wel op een plek ben waar ik meer van mezelf leer en meer van God in mijn leven nodig heb.
Dikke knuffel &
Blessings
Maaike
O, even gebruik maken van de gelegenheid; Oma Rademaker; een hele fijne dag vandaag met de familie en nogmaals gefeliciteerd
En Marlies alvast gefeliciteerd!!
12 December 2009 - 14:10
Bas:
Grappig om op het kaartje vrijwel alleen blauw te zien; daar waar je nu bent. Dat komt niet vaak voor. Ook mooi hoe je je nu realiseert hoezeer je God nodig hebt; prijs de Heer dat we de Heilige Geest, de bron van Levend Water in ons hebben wonen; onze kracht is Christus in ons! Hallelujah. -
12 December 2009 - 14:43
Merel:
Hoi Maaike,
Is je motivatiecrisis al weer over? Ik ken het, je denkt dat je je plek hebt gevonden en dan blijkt die plek toch niet altijd heppie-de-peppie te zijn.
Lijkt me wel een machtige ervaring, zo helemaal op zee. Is het eigenlijk koud? (stomme vraag, maar rond de evenaar is het altijd heet en op zee is het altijd koud. ik vroeg me af hoe de combinatie uitpakt ;)).
Liefs,
Merel -
12 December 2009 - 15:02
Henny:
Ik wil zo graag de eerste zijn die op jouw mail reageert!! Nu ben ik de derde, het gaat dus al beter hoewel..... vele eerste zullen enz.... Joh lieverd je moest dit meemaken deze week, vanuit alle wijken komen de mensen rugtassen brengen, zo positief, zo goed, dan weet je weer dat we niet alleen de "vrienden"dragen, maar dat veel mensen om hen geven!!!! echt super! dikke knuffel! -
12 December 2009 - 15:04
Henny:
Nu ga ik pas bovenstaand verhaal van je lezen, de omgekeerde wereld dus..... Ik push Piet voor "Broodnodig"hihi -
12 December 2009 - 15:13
Henny:
Ja Maaik ik geloof dat je het nu erg pittig hebt,, ook het gevoel:ik kan dus niet van boord, 'gevangenisgevoel'! En er komen nu geen patienten aan boord, je bent echt in nu in een andere positie! We zullen nog wat harder bidden!!!!! Liefs hoor KANJER. -
12 December 2009 - 15:31
Veronica :D:
Ha Lieverd,
Inderdaad de betere traktaties! Heel gaaf...
Kan je MP3 speler geen uitkomst bieden als je alles en iedereen even zat bent? Ik haal zelf altijd heel veel uit de vibes van muziek; altijd een echte escape...
Binnenkort weer een keertje mailen?
Liefs en hou je taai,
Veronica -
12 December 2009 - 15:48
Arjette:
Lieve Maaike,
Dappere dodo, of toch maar als ik zwak ben ben ik machtig? Beide zijn waar denk ik. Over bergen en door dalen hoor ons loflied overal. ik hoop dat het je lukt te zingen en dat je zo iets moois en nieuws van God mag ontdekken. Heel veel kracht en sterkte. Ik zit me hier door Daniel 6 heen te worstelen met een thuis toets. groet Arjette -
12 December 2009 - 16:51
Peter (PP):
Ha die Maaike,
Alles op tijd klaar voor de reis. Ach een radar meer op minder. Vroeger voeren ze op de sterren en toen kwamen ze toch ook ongeveer uit de plaatst waar ze naar toen wilde. Misschien had je wel een nieuw land kunnen ontdekken. Al weer 4 dagen op zo'n grote sloot en wat geweldig die grote vissen om je heen. Jammer dat je alles binnen kunt houden. Ik weet wel iemand die visjes ging voeren. Ik noem geen namen hoor hè Mirjam. En even van boort moet toch kunnen. Vraag je gewoon of de captain een beetje harder gaat varen dan kan je waterskiën.
Hou je haaks.
Groetjes
PP -
12 December 2009 - 18:27
Jani:
He yes, een stukkie!
Bijzonder hoor, op de grote zee, zelfs walvissen gezien, wow. 'Hele srote vis' heet dat bij Kiara, o ze praat al zo veel, je weet niet wat je mist.
Nu je op de zee bent, ben je matroos toch, ben je elke dag echt aan t dek schrobben of wat doe je zoal?
Ik ben t ook vaak zat zonder je... nog een week, dan zijn we in elk geval op t zelfde continent. Leuk om wel zo je verhalen te lezen
Kus -
12 December 2009 - 22:38
Gert:
Hoi lieverd, nu weet je misschien ook waarom die zeelui zo uitbundig (lol) zijn als ze weer voet aan land zetten. Even het gehad met dat fijne "ruime sop" . Maar die ruimte is wel de plek waarbinnen je je thuis moet kunnen voelen. Zoek en vind jouw plaats in die enorme ruimte. Hele dikke knuffel Pap -
13 December 2009 - 10:27
Wilma:
Lieve Maaike,
voor het eerst een stukje waarin je niet helemaal blij bent, maar je zit nu ook al 4 dagen opgesloten met andere mensen zonder dat je kan vluchten, echt het gevoelen gevangen te zitten, is ook niet een fijn gevoel, maar als het een geruststelling is, al die andere mensen aan boord hebben waarschijnlijk dat zelfde gevoel.
Hoe lang is het varen???
Hoe bevalt het leven als matroos, ben je de enige vrouwelijke matroos?
Hier bij ons in ons kippelandje gaat het goed, op B2 zijn we verplicht onze overuren op te nemen door gebrek aan patienten, is wel apart, zijn al sinds een week 8 bedden gesloten, en dan hebben we daarbij ook nog eens lege bedden, en bij de buren precies het zelfde verhaal, waarschijnljk blijft het voor de rest van dit jaar zo, heb ik in heel mijn cariere nog nooit meegemaakt.
Wat het weer hier berteft het wordt droger en kouder, vannacht heeft het gevroren, misschien nog wel een beetje sneeuw de volgende week....
we wachten maar af.
Ik hoop dat mijn berichtje een beetje afleiding bezorgd, want ik begreep dat je dat wel kan gebruiken.
Liefs Wilma
13 December 2009 - 17:08
Sandra:
Hoi Lieverd, het blijft een kadootje om zo vaak iets van je te lezen. Met Sinterklaas hebben we een hysterisch feestje gehad bij ons thuis. Toen heb ik je echt wel even gemist! Succes op zee, pas goed op jezelf en geniet van de mooie kleine (en grote) schoonheden onderweg!
Kus,
Sandra -
15 December 2009 - 11:04
Afke:
Lieve Maaike,
Woestijn is niet alleen zand... het kan ook water zijn!
Je komt inmiddels steeds dichterbij. Ben je niet zeeziek? Sterkte in ieder geval met al die ervaringen en emoties.
Doei,
Afke -
15 December 2009 - 12:22
Danielle:
Hoi Maaike,
Fijn om van je te lezen, maar minder fijn te weten dat je niet helemaal in je element bent. Vergeet die dat je ook (of juist) in deze tijd gescherpt wordt voor het werk dat op je wacht. Zelf ben ik vandaag een dagje thuis, ziek en niet helemaal tip top.
Gaaf om te lezen van die dolfijnen, en die fot van de zon vind ik echt heel mooi.
Daniëlle -
15 December 2009 - 19:34
Mirjam:
Wat een mooie foto's, ik kan me nog herinneren dat we zo'n waterhoos zagen in thailand, heel bijzonder is dat, en al die beesten, super mooi!!
Ach een dippie mag, dan geniet je straks des te meer!
MAar goed, ik moet toch ff reageren op Wilma... uren opnemen omdat er geen patienten zijn??????? Hoe kan dat??? Ik stik van de overuren en kan ze niet opnemen, bizaaaar, Wilma kom bij ons op 2midden werken (sophia) tot nu toe sta ik alleen op 2de kerstdag inde latedienst met een student....
Zo even gebruik gemaakt van je site, dan ga ik nog ff door...
PP bedankt voor de herinnering dat ik visjes te eten geef...
doei zwoepie
Zet um op, doe anders even gek en neem het op en bekijk het ff dan voel jeje weer toppie!! -
16 December 2009 - 09:24
Annemarie:
Wow, je hebt weer mooie dingen gezien, gave foto's man! En je hebt je handen weer behoorlijk uit de mouwen gestoken. Idd geen leuk idee dat je niet even van de boot af kan, het zou mij ook het idee geven "opgesloten" te zitten. Maar het duurt niet lang meer toch? Straks kan je lekker weer aan wal!
Ben nu al benieuwd naar je volgende verhaal!
groetjes,
Annemarie