aangekomen in Togo voor de tweede keer
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
12 Januari 2012 | Togo, Lomé
For some photos and English see http://maaike-rademaker.blogspot.com
Het varen van Ghana naar Togo ging perfect. Ik denk dat we de rustigste wateren hadden die ik ooit heb meegemaakt op dit schip. We hebben eigenlijk maar een paar uur echt gevaren, maar de technische crew moest van zonsopgang tot zonsondergang werken. Ik maakte deel uit van het team dat de loopbrug weer op de juiste plaats moest brengen, dat was best lastig, maar uiteindelijk lukte het met de nodige hulp. Nu gebruiken we de loopbrug (of gangway) alsof die er altijd al is geweest. De loopbrug zit nu aan de andere kant van het schip. Dus in Ghana de loopbrug aan bakboord en nu is ‘ie aan de stuurboordzijde. De eerste paar keer dat je daar voorbij loopt, voelt het alsof je je huis hebt opgepakt, verplaatst hebt naar een andere locatie en besloot toen de voordeur op de andere kant van het huis te plaatsen... Maar na een paar dagen dit is het ‘nieuwe normaal’. :-D
De afgelopen week zijn we druk geweest met het lossen van auto's en containers en het opgezetten voor de komende outreach. Er zijn zoveel dingen te doen. In het ziekenhuis is er al grote vooruitgang in het opzetten van de afdelingen.
Mijn kamergenoten zijn teruggekomen na een maand vakantie, dus dat brengt weer wat levendigheid in de kamer. Het is ook weer even wennen aan het feit dat ik alleen met mijn eigen ruimte kan gebruiken om al mijn troep op te slaan :-)
Langzaam maar zeker komen bekende gezichten terug aan boord en ook een heleboel nieuwe presenteren zich. Het is goed om vrienden weer te zien en om nieuwe mensen te hebben die met veel energie en enthousiasme naar de outreach willen beginnen.
Voor mij is het ook een tijd van afsluiting. Ik geniet van de weken die nog zullen komen in Togo, maar ik begin me ook wel te verheugen op het weerzien van familie en vrienden. Mijn support team is erg behulpzaam en heeft de datum van 9 maart gekozen om een open avond in Dordrecht te hebben. Meer details zullen volgen.
Heel erg bedankt voor al jullie trouwe reacties!
Ik heb een klein aantal foto’s geplaatst op http://maaike-rademaker.blogspot.com
Dikke knuffel &
Blessings
Maaike
12 Januari 2012 - 21:53
Gert:
hoi lieverd,
tja weer een stapje dichterbij bij "thuis". wat dat ook moge zijn. dat zal wel weer hetzelfde gevoel geven dat de gangway aan de verkeerde kant zit. maar weet dat iedereen hier zich er op verheugt je weer te zien. en je ouwe vadertje al helemaal. alvast een hele dikke kus en tot gauw. sterkte ook in deze voor jou moeilijke tijd van langzaam afscheid nemen.
pap -
12 Januari 2012 - 22:17
Luc Dekesel:
dag maaike, heel veel dank voor je verhaal - dat van de voordeur is grappig !
groeten van mercy ships belgië ! -
12 Januari 2012 - 22:20
Veronica :D:
Ga zo slapen. Moe... Lees je blog morgen, goed?
X Trustezzzzzzzzz....
Veroon -
12 Januari 2012 - 22:47
Laura:
Tsjonge, alweer meer dan twee jaar geleden dat je hier voor het eerst kwam! Kan het me niet voorstellen. Wat heb je veel meegemaakt!
Wijsheid toegewenst bij al het afronden en geniet ook van Afrika nu het nog kan!
Knuffel van ons -
13 Januari 2012 - 07:59
Marjanne:
heeee lieve Maaike,
Betekent 9 maart een open avond dat je wel op de eerste verjaardag van Lieke kunt zijn? Je hebt alles natuurlijk gevolgd via facebook, net als wij jou volgen. Zo blij met internet! Doe je voorzichtig nog even? Zin om je weer te zien!
Dikke kus Marjanne -
13 Januari 2012 - 09:06
Sandra:
Zo blij dat je straks weer naar huis komt! Ik houd de 9e vrij!
Dikke kus,
Sandra -
13 Januari 2012 - 11:00
Annemarie:
Wat fijn dat je alweer snel terugkomt! Kan niet wachten :-)
9 maart staat genoteerd!
groetjes,
Annemarie -
13 Januari 2012 - 11:56
Merel:
Hoi Maaike,
Fijn dat alles zo goed ging!
Ik zie je de 9e!
Thuis is toch waar je je goed voelt? Zou zo'n gangway daar heel veel invloed op hebben? (Maar ik herken het uit je routine gehaald worden volledig ;) -
14 Januari 2012 - 09:03
Danielle:
Hoi Maaike, had de vorige keren niet gereageert, maar lees je blogs wel hoor!
Goed dat de "verhuizing" rustig is verlopen, en dat de voortuin weer bereik kan worden, via de achterdeur! Zo zie ik het een beetje voor me...
Veel plezier met alle voorbereidingen voor de outreach, en natuurlijk ook voor je terugkeer naar nederland. Tot gauw!
Groetjes, ook van Gerben, Danielle -
14 Januari 2012 - 11:29
Mirjam:
Dat is dan voor ons ook wel weer gezellig om je in het real te zien!!
Geniet nog van de tijd dat je daar bent! -
14 Januari 2012 - 13:27
Jan En Gerda:
Hoi Maaike geniet nog even van je laatste weekjes. Het zal wel een hele verandering voor je zijn, maar wel fijn om weer alle bekenden te zien.
We hebben genoten van al je verslagen hoor.